A. Marčiulionis – apie įspūdingą variantą ir seną pažįstamą „Ryto“ sistemoje | Diena.lt

A. MARČIULIONIS – APIE ĮSPŪDINGĄ VARIANTĄ IR SENĄ PAŽĮSTAMĄ „RYTO“ SISTEMOJE

Augustas Marčiulionis ketvirtadienio rytą atsisveikino su šeima ir vienas paskutiniųjų nuskubėjo prie oro uoste registracijos laukiančios Lietuvos jaunių rinktinės. Pamatęs pakeliui jo laukiančius žurnalistus, gynėjas besišypsodamas atsiduso – prie dėmesio tenka pratintis.

Jei prieš keletą metų 17-metis dar vaikydavosi kamuolį vaikų turnyruose ir buvo tik legendinio krepšininko sūnus, pradėjęs kopti jaunimo rinktinių laipteliais, jis į save kreipė vis daugiau akių.

Prie to prisidėjo ir sėkmingas įsitvirtinimas Vilniaus „Ryto“ sistemoje.

Būtent klausimas, kaip susiklostys A. Marčiulionio ateitis, tapo viena karščiausių vasaros intrigų sostinėje.

Lietuvos žiniasklaidoje buvo pasirodę kalbų, kad gynėjas svarsto galimybę jau šįmet keltis į JAV, ten pabaigti mokyklą ir keltis tiesiai į NCAA universitetą.

Kai Augustas galiausiai nusprendė toliau žaisti Vilniuje, naujasis „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis tai pristatė kaip klubo pergalę ir džiaugėsi, kad pavyko talentą įtikinti likti.

Tačiau pats krepšininkas situaciją apibūdino visai kitaip – jis tikina amerikietiško varianto rimčiau net nesvarstęs.

D. Lukštos nuotr.

„Tai buvo visiškai nerealu, – paklaustas apie kalbas dėl savo persikėlimo į JAV, sakė A. Marčiulionis. – Man pačiam tai buvo naujiena, visiškai iš niekur. Buvo planuota, kad liksiu Vilniuje, „Ryto“ sistemoje.“

Apie įvairius karjeros variantus 190 cm gynėjas visada pirmiausiai kalbasi su tėčiu. Šarūnas Marčiulionis šįkart buvo už tai, kad sūnus liktų gimtinėje.

Tačiau tai nereiškia, kad Augustas sparnų nepakels ateityje, baigęs mokyklą. Jo sutartis su sostinės ekipa galios dvejus metus.

„Aišku, JAV variantas visada lieka, bet kol kas žiūrėsime, kaip čia seksis, kaip sužaisiu rinktinėse. Tėčiui ta Amerikos galimybė visai nieko, ji ateičiai dar neatmesta“, – kalbėjo Augustas.

Praėjusį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Vilniaus „Perlo“ marškinėlius vilkėjęs krepšininkas rinko po 7,1 taško ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Jam treneris Arvydas Gronskis per mačą vidutiniškai suteikdavo po 19 žaidimo minučių.

Labai realu, kad šis skaičius nuo rudens išaugs, ir ne vien dėl didesnio A. Marčiulionio patirties bagažo.

Jaunuoju talentu ypač pasitiki prie klubo vairo stojęs Jarutis – jiedu pažįstami jau ne vienerius metus.

„Facebook“ nuotr.

Praeityje Š. Marčiulionio krepšinio akademijoje darbavęsis Jarutis yra legendinio krepšininko bičiulis, o jo sūnaus progresą sekti galėjo nuo mažų dienų.

„Rolandas nuo senų laikų dirbo tėčio akademijoje, tai esame gerai pažįstami. Su juo neseniai pakalbėjome, kad kitą sezoną duos ir daug laisvės, ir pyks, ir rėks. Manau, darbas bus geras ir tie pasikeitimai komandoje išeis į naudą“, – svarstė A. Marčiulionis.

Gynėjo vaidmuo priklausys ir nuo to, kaip susidėlios „Perlo“ planai kitam sezonui. O jie kol kas nekonkretūs.

Nors „Ryto“ vadovai darbuojasi svarstydami jaunųjų žaidėjų kandidatūras ir tai, kas kurioje komandoje žais, pirmiausia turi išspręsti naujo trenerio rebusą.

Pasibaigus Gronskio sutarčiai, į jo vietą svarstomi bent keli kandidatai. „Su „Perlu“ ir jos specialistais kol kas dar yra laukimo situacija“, – ketvirtadienį „lrytas.lt“ sakė Jarutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS