M.Kalnietis: aš pirmą dieną rinktinėje, o jau tokie klausimai | Diena.lt

M.KALNIETIS: AŠ PIRMĄ DIENĄ RINKTINĖJE, O JAU TOKIE KLAUSIMAI

„Pasiilgau Kauno, tai aplankiau. Man svarbiausia aplankyti draugus „Žalgirio“ arenoje“ – dėstė Mantas Kalnietis. 32 metų kaunietis po sezono išsiskyrė su Vilerbano ASVEL klubu, tad į Lietuvos rinktinę atvyko nežinodamas, kur tęs karjerą kitą sezoną.

Mantas Kalnietis paskutinis iš žaidėjų prisidėjo prie nacionalinės ekipos stovyklos Palangoje ir sulaukė šmaikščių Arvydo Sabonio replikų.

„Vėluoji. Dabar visą dėmesį pritrauksi“, - juokėsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas A.Sabonis.

„Kaip visada pirmą dieną linksmai nusiteikę, kupini įspūdžių, bajerių prikaupę per metus, nuotaikos geros. Turėsime susirinkimą, aptarsime reikalus, planus. Visgi susirinkome dirbti, o ne juokauti“, - kalbėjo M.Kalnietis.

– Kaip pavyko išnaudoti trumpas atostogas?

– Gerai paatostogavome. Man sezonas išėjo truputį užtemptas, bet viskas gerai, esu iš naujo pasiruošęs dirbti. Kai sezoną praleidi užsienyje, būni pasiilgęs Kauno, Lietuvos ir nori kuo daugiau praleisti laiko namuose su šeima, su draugais.

– Ar jums buvo netikėta, kad ASVEL nusprendė atsisveikinti su jumis?

– Sunku pasakyti, kitų planų niekada negali žinoti ir negali nuspėti, kokią viziją turi komanda. Ir aš kažkiek turiu norų. Šiame versle yra normalu, nesuradome bendrų sprendimų. Esu dėkingas klubo organizacijai, buvo smagu ten žaisti ir viskas eina pirmyn.

- Ar aiškūs jūsų planai kitam sezonui?

- Laukiu, vyksta įvairios kalbos, bet viskas tik gandų lygyje. Vienas žaidėjas kažkur pasirašo, tada kažkas kitur atsidaro, vyksta tokie užkulisiniai žaidimai. Neturiu jokių problemų, kad į rinktinę atvažiuoju be klubo. Dirbsiu ties tuo, ką galiu suteikti rinktinei, nesuku galvos ir, manau, viskas anksčiau ar vėliau išsispręs.

– Mantai, jums visada sekasi žaisti rinktinėje. Galbūt būtų logiška po čempionato ieškoti komandos?

– Nereikia prisikalbėti. Duok Dieve, kad mums visiems sektųsi. Neturiu problemų, ar rytoj pasirašyti kontraktą, ar rugsėjo pabaigoje. Tikrai nesuku per daug galvos. Galbūt laikui bėgant kažkokios mintys pradės kirbėti ir kažkokia įtampa atsiras, nes gyvenime niekada nesu buvęs tokioje situacijoje. Dabar esu susikoncentravęs darbui rinktinėje.

- Sakėte, kad pasiilgote Kauno. Ar nebuvo kvietimo iš „Žalgirio“ ateiti žaisti?

- Nebuvo. Ne pirmi metai komanda komplektuojasi, kaip jie nori, turi labai aiškią viziją. Galų gale, pačiam man turbūt nebūtų lengva įsipaišyti į tą griežtą Šaro sistemą. Absoliučiai nėra jokių problemų, aplankiau visus, pabuvau su visais. Reikia atskirti tuos dalykus – kas yra draugystės ir kas yra darbas.

- Ar sekate naujienas būsimų varžovų stovyklose?

- Pirma diena su rinktine, o jau tokie klausimai! Kažkiek pasidomiu, bet dar tikrai apie tai negalvoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Oho

Jo i Nba ranksluosciu padavinet

Mantelio

Į nba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS