MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis | Diena.lt

MKL FINIŠAS: SALDŪS SEZONO VAISIAI IR PRIVALOMA BASEINO RUNGTIS

  • 0

Moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) čempionate baigėsi visų sezono medalių dalybos. Kol pirmenybių dalyviai bei aistruoliai laukia 2023-2024 m. sezono galutinių reitingų, pateikiame apžvalgą, kaip sporto mokykloms sekėsi A diviziono kovose.

Pajėgiausio vaikinų A diviziono peripetijos, o tiksliau pačių stipriausių šio diviziono dalyvių mūšiai įtraukė dviženklį mokyklų skaičių.

Išlydėjo į vyrų krepšinį

Paskutinių trijų savaitgalių finalo ketvertuose apdovanoti 9 čempionatų A divizionų laimėtojai bei jauniausieji U12 „Pirmojo iššūkio“ varžybų nugalėtojai. Į MKL sudarytus medalių reitingus įtrauktos vaikinų ir merginų amžiaus grupės nuo U13 iki U18.

Vaikinų medalių lentelėje šiemet triumfavo Kauno „Tornado“ krepšinio mokykla. Jos komandų sąskaitoje du aukso medaliai ir vienas sidabro. Tornadiečiai kėlė į viršų nugalėtojų taurę U18 (iki 18 metų) vaikinų bei U13 berniukų čempionatuose. Taip pat iškovotas sidabro medalis U17 vaikinų A diviziono čempionate. Įdomu, kad tarp gausybės čempioniškos komandos narių buvo ir praeityje geriausio Lietuvos futbolo teisėjo, vadovavusio ne vienos elitinės pasaulio komandos rungtynėms Gedimino Mažeikos atžalos Artemas ir Mantas. Pastarasis prie U18 aukso, pridėjo dar ir U17 sidabrą.

„Nė sekundės neabejojau komandos charakteriu ir tuo, kad laimėsime finalą. Tai buvo paskutiniai mano metai su šitais vaikinais. Neabejoju, kad jiems seksis ir vyrų krepšinyje“, - teigė U18 ekipos treneris Šarūnas Zablockis.

Po finalo - maudynės

Antrojoje vietoje medalių dalybose patogiai įsitaisė ilgamečiai reitingų lyderiai – Sostinės krepšinio mokykla. Jie šiemet susirinko 2 aukso medalius triumfavę U17 bei U15 čempionatuose, taip pat iškovojo bronzą U13 pirmenybėse. Įdomu, jog U15 divizione pirmoji finišavusi Sostinės KM1 komanda šiemet nepralaimėjo nė sykio, o jos treneris Mindaugas Noreika po finalo savo auklėtinių buvo išmaudytas mineralinio vandens pursluose. Tokią pat maudynių ceremoniją teko atlaikyti praktiškai visų auksinių komandų treneriams bei trenerėms.

„Laimėjome krepšinio finalą, dabar reikia laimėti ir baseino rungtį, - valydamasis vandenį juokėsi M. Noreika. - Prieš tai buvo sezonas su vienu pralaimėjimu, kai paskutiniu momentu pritrūkdavome koncentracijos. Šiemet visą turnyrą nužygiavome puikiai“.

Sostinės komanda prizus atsiėmė iš Roberto Javtoko, Mindaugo Lukauskio bei brolių Lavrinovičių rankų.

Trečia šiame sezone rikiuojasi Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla. Klaipėdiečiams pavyko iškovoti aukso medalius U16 vaikinų čempionate, o U13 pirmenybėse jie pasidabino sidabro medaliais.

Ketvirta liko „Žalgirio“ krepšinio mokykla. Jų medalių komplektų – net trys. Šiemet kauniečiai po labai ilgos pertraukos neturi nė vieno A divizionų čempionų titulo. Jauniesiems žalgiriečiams pakluso ir dvi antros vietos – U18 ir U16 čempionatuose, o U15 pirmenybėse iškovoti bronzos apdovanojimai. Tiesa, reikia paminėti, kad nugalėtojais „Iššūkio taurėje“ tapo jų U12 berniukai, dar neturintys savo A diviziono pirmenybių. Jiems apdovanojimuose ranką spaudė Lietuvos vyrų rinktinės kandidatai Laurynas Birutis ir Tomas Dimša.

Penktoje vietoje liko Vilniaus krepšinio mokykla. Medalių komplektų čia irgi nemažai. Sidabro medalius iškovojo U15 komanda, o du bronzinius komplektus pridėjo U18 ir U17 rinktinės. Šeštoje vietoje sutinkame Panevėžio sporto centrą. Nors medalis tik vienas, bet jis pačios aukščiausios prabos, kurį garantavo triumfas U14 berniukų čempionate.

Septintoje pozicijoje - Nacionalinė krepšinio akademija, kuriai pavyko nukalti sidabro medalius U14 vaikinų čempionate. Trofėjų lentelę vaikinų varžybose uždarė Klaipėdos krepšinio mokykla bei Šiaulių krepšinio akademija “Saulė” – abi iškovojusios po bronzą ir pasidalinusios 8-9 vietomis. Klaipėdos KM laimėjo bronzinį finalą U16 čempionate, o šiauliečiai bronzos medaliais dabinosi U14 pirmenybėse.

Aplenkė net didmiesčius

Merginos varžėsi keturiuose skirtinguose A divizionų čempionatuose ir čia medalius pavyko iškovoti penkioms sporto mokykloms. Didžiausia sensacija - ant nugalėtojų pakylos šiemet nelipo nei viena Kauno ar Vilniaus komanda.

Merginų medalių dalybose Panevėžio sporto centras tapo vienintele sporto mokykla, susišlavusia medalius visose įskaitinėse amžiaus grupėse. Auksu pasidabinta mergaičių U14 čempionate. Du kartus iškovotas sidabras. Tai padaryta U13 ir U16 čempionatuose, o U18 pirmenybėse pavyko nuskinti bronzos medalius.

Labai galingai šiemet pasirodė ir Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla, su dviem čempionių titulais, kuriuos iškovojo U16 ir U18 klaipėdiečių rinktinės.

„Labai bijojau namų rungtynių, nes atrodė, kad mergaitės gali perdegti psichologiškai. Bet finale būtent mūsų sirgaliai tapo mūsų papildomu žaidėju“, - sakė klaipėdiečių U18 ekipos vairininkė Diana Anužienė.

Svarbu paminėti, kad pirmąją vietą, tiesa ne A divizione, o „Iššūkio taurėje“ laimėjo ir jų mažiausios U12 mergaitės.

Šiaulių krepšinio akademija “Saulė” šiemet atsidūrė trečioje vietoje. Šiaulietės laimėjo U13 čempionato auksą, ir užėmė antrąją vietą mergaičių U14 pirmenybėse.

Ketvirtoje vietoje – pernykštė merginų reitingo lyderė Vilniaus krepšinio mokykla. Šiemet vilnietės iškovojo sidabrą U18 pirmenybėse, bei pasidabino bronza U16 čempionate. Kauno „Žalgirio“ krepšinio mokykla šį sezoną du kartus lipo ant bronzinės pakylos. Tai „Žalgiriui“ pavyko padaryti mergaičių U13 ir U14 čempionatuose.

GALERIJA

  • MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis
  • MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis
  • MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis
  • MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis
  • MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis
  • MKL finišas: saldūs sezono vaisiai ir privaloma baseino rungtis
MKL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS