Moterų krepšinio elitas 2027-aisiais žais Lietuvoje | Diena.lt

MOTERŲ KREPŠINIO ELITAS 2027-AISIAIS ŽAIS LIETUVOJE

  • 1

„Neabejoju, kad mūsų laukia nuostabi moterų krepšinio šventė“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas, komentuodamas istorinę naujieną.

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos skyriaus valdyba vienbalsiai pritarė, kad 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyras būtų surengtas Lietuvoje ir Suomijoje.

Varžybos vyks Vilniaus, Klaipėdos ir Espo miestų arenose.

„Džiugu, kad FIBA Europos valdyba aukštai įvertino mūsų patirtį ir pasirengimą organizuoti tokio masto renginius“, – reziumavo LKF vadovas V. Gedvilas.

„Lietuvoje ir Suomijoje krepšinis neįtikėtinai aistringai palaikomas, šiose šalyse moterų krepšinis auga, tad esu tikras, kad būsimas čempionatas suteiks dar daugiau teigiamų impulsų“, – kalbėjo FIBA Europos prezidentas Jorge Garbajosa.

Lietuvoje ir Suomijoje moterų krepšinis auga, būsimas čempionatas suteiks dar daugiau teigiamų impulsų.

„Lietuvos ir Suomijos pasiūlymai buvo labai stiprūs. Modernios arenos Espe, Klaipėdoje ir Vilniuje, kokybiški viešbučiai visuose trijuose miestuose ir visa reikalinga infrastruktūra, kad renginys būtų aukščiausio lygio“, – pabrėžė FIBA Europos vykdomasis direktorius Kamilis Novakas.

„Europos čempionato finalo turnyras bus unikali galimybė mūsų augančioms jaunosioms krepšininkėms pamatyti geriausias žaidėjas, stipriausias komandas. Neabejoju, kad tai suteiks motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų“, – sakė Suomijos krepšinio asociacijos trenerių skyriaus vadovas Henrikas Dettmannas.

Lietuvos krepšininkės yra dalyvavusios vienuolikoje Europos čempionato finalo turnyrų (1938-aisiais iškovojo sidabrą, 1997-aisiais – auksą, 2001-aisiais ir 2005-aisiais užėmė ketvirtą vietą, 1995-aisiais ir 1999-aisiais buvo penktos).

Aukščiausias Suomijos krepšininkių pasiekimas Europos čempionate – vienuolikta vieta (1952-aisiais ir 1956-aisiais).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurgis

super!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS