Moterų rinktinei durys užsitrenkė finišo tiesiojoje | Diena.lt

MOTERŲ RINKTINEI DURYS UŽSITRENKĖ FINIŠO TIESIOJOJE

Lietuvos moterų rinktinė lemiamose Europos čempionato atrankos rungtynėse Rygoje 65:71 nusileido Ukrainos ekipai, B grupėje liko trečioje vietoje ir nepateko į Senojo žemyno pirmenybes.

Prastai pradėjusios rungtynes, lietuvės atsitiesė antrajame kėlinyje, po kurio jau turėjo minimalią dviejų taškų persvarą. Tačiau itin nesėkmingai sužaidę trečiąjį kėlinį, lemiamame ketvirtyje mūsiškės vėl buvo priverstos vytis varžoves.

Iki mačo pabaigos likus žaisti 43 sekundes Lietuva priartėjo per 2 taškus – 65:67. Tada ukrainiečių lyderė Alina Iagupova prametė, o Kamilė Nacickaitė pasileido į greitą ataką. Jos dvitaškis likus 17,5 sekundžių buvo tikslus, tačiau teisėjai užfiksavo žingsnių taisyklės pažeidimą.

Per likusį laiką Iagupova sumetė abi baudas (69:65), Nacickaitė iš toli nepataikė ir triumfavo ukrainietės.

Lietuvos rinktinė antrojo kėlinio pabaigoje neteko vienos savo lyderių Lauros Juškaitės. Puolėja dėl galvos ir peties traumų buvo išvežta į ligoninę.

„Visos žaidėjos labai jaudinosi – žinojo rungtynių reikšmę. Bandėme nuteikti psichologiškai, juokavome, kad įtampa atslūgtų, bet vis tiek neišvengėme stresinių situacijų – kartais, kai reikėjo atlikti vieną ar kitą derinį, klausiamai atsisukdavo: kur bėgti, ką ir kaip daryti?“ – kalbėjo Lietuvos krepšininkių rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Ukraina: Alina Iagupova 21 (9 atk. kam., 5 rez. perd., 7 per. kam., 16 naud. bal.), Olga Maznichenko 16, Viktoriia Balaban 11.

Lietuva: Gintarė Petronytė 20 (6/7 dvit., 8/10 baudų, 14 atk. kam., 28 naud. bal.), Kamilė Nacickaitė 18 (5 atk. kam., 7 kld.), Justė Jocytė 16 (5/7 dvit., 3/3 baudų, 5 kld.), Dalia Donskichytė 7.

Lietuvės su 3 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais B grupėje liko trečios. Į finalinį etapą patenka grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antrųjų vietų laimėtojos. Ukrainietės su 4 pergalėmis finišavo antros.

„Turėjome šansą, tačiau neišnaudojome jo. Gaila, – sakė R. Grigas. – Kita vertus, per trejas ar ketverias pratybas sudėtinga pasiekti optimalų krepšininkių savitarpio supratimo, komandos susižaidimo lygį. Tai sunkus iššūkis visoms ekipoms, galbūt kažkiek paprasčiau tik toms, kurios turi didesnį pajėgių žaidėjų arsenalą, platesnes rotacijos galimybes, kaip kad Prancūzija. Mums itin praverstų dažnesnės treniruočių stovyklos. Praeitą vasarą pabandėme, tačiau susirinkome ne stipriausios sudėties. Vis dėlto dabar matyti skirtumai, kurios žaidėjos tada kartu padirbėjo, o kurios prisijungė tik šioms atrankos rungtynėms.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Veplos losia

Tai ko noreti.geda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS