M.Schillerio galvos skausmas – žaidėjų traumos | Diena.lt

M.SCHILLERIO GALVOS SKAUSMAS – ŽAIDĖJŲ TRAUMOS

Žaidėjų traumos Martinui Schilleriui kelia kur kas daugiau rūpesčių nei komandos žaidimas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL-“Betsafe“), nes šalies čempionate nesunku rasti pamainą susižeidusiems krepšininkams, o Eurolygoje kiekvieno žaidėjo netektis skausminga.

Artūras Milaknis, patyręs kirkšnies traumą nerungtyniaus mažiausiai mėnesį, o Thomas Walkupas, patempęs čiurnos raiščius per mačą Madride su „Real“ ilsėsis mažiau. Apie tai svarstė Kauno „Žalgirio“ vairininas po akistatos su Klaipėdos „Neptūno“ ekipa.

„Thomui leidome nedalyvauti treniruotėje ir šiose rungtynėse, bet manau, kad jam bus viskas gerai ir jis netrukus mums galės padėti“, - dėstė M.Schilleris.

Dėl A.Milaknio treneris nebuvo toks optimistiškas.

„Negaliu duoti visiškai tikslaus laiko, kada jis grįš į aikštę, bet artimiausiu metu, gal apie mėnesį, jis nežais“, - kalbėjo austras.

Kur kas geriau trenerį nuteikė auklėtinių pasirodymas LKL dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“. Nors klaipėdiečiai mėgino priešintis, antrojoje mačo dalyje šeimininkai galutinai perėmė iniciatyvą ir problemų neturėjo.

„Ir pirmąją mačo dalį, ir po ilgosios pertraukos pradėjome neišprovokuotomis klaidomis. Per tris kėlinius jų buvo 11, o tai tokiame mače per daug. Vis dėlto susitikimo eigoje mes pakoregavome žaidimą ir eliminavome šią bėdą. Gerai ir tai, jog visi žaidėjai gavo savo žaidimo minučių, o tai svarbu prieš Eurolygos dvigubą savaitę“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

16-ąją pergalę per 18 mačų LKL laimėję žalgiriečiai lieka turnyro lyderiais. „Neptūnas“ su 8 laimėjimais ir 13 nesėkmių rikiuojasi 6-as. Kauniečiai antradienį Eurolygoje priims Vilerbano ASVEL (Prancūzija) ekipą, o penktadienį taip pat namuose laikys Milano „Armani AX“ egzaminą.

Kitose sekmadienio rungtynėse Kėdainių „Nevėžis“ namuose 81:99 nesulaikė Utenos „Juventus“, kuriai Vaidas Kariniauskas sumetė 28 taškus, iš kurių net 20 – per pirmąją rungtynių dalį. Kėdainiečiai atsakė Panagiočio Kalaitzakio 18 taškų, Juliaus Kazakausko 16 taškų ir 11 atkovotų kamuolių (34 naudingumo balai) bei Sedricko Barefieldo 11 taškų. Tačiau užtikrintai eigą kontroliavusiam „Juventus“ didžiąją mačo dalį pavojaus nekilo. Tiesa, pabaigoje kėdainiečiams pavyko priartėti iki 77:81, bet jie tuoj pat gavo atsaką 8:0 ir nesugadino nuotaikos emocingajam „Juventus“ treneriui Žydrūnui Urbonui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS