N. Mirotičius apie Š. Jasikevičiaus kalbą: man per kūną bėgo šiurpuliukai, jis mumis tikėjo | Diena.lt

N. MIROTIČIUS APIE Š. JASIKEVIČIAUS KALBĄ: MAN PER KŪNĄ BĖGO ŠIURPULIUKAI, JIS MUMIS TIKĖJO

  • 1

Katalonija triumfuoja. Šarūnas Jasikevičius ir kompanija antrus metus iš eilės kėlė į viršų Ispanijos Karaliaus taurę.

„Barcelona“ nerezultatyviose rungtynėse Granadoje 64:59 įveikė amžinąjį varžovą Madrido „Real“, o MVP nuraškė Nikola Mirotičius.

Puolėjas per 27 minutes pelnė 19 taškų (2/5 dvit., 2/6 trit., 9/9 baudų), atkovojo 5 kamuolius bei surinko 19 naudingumo balų.

Po rungtynių džiaugsmo neslėpęs N. Mirotičius išskyrė Š. Jasikevičiaus ir trenerių štabo pokalbį su žaidėjais per pertrauką.

„Šaras atliko puikų darbą, – kalbėjo N. Mirotičius. – Tai buvo puiki kalba – man bėgo šiurpuliukai per kūną. Jis mumis tikėjo, o jei tai daro – žaidėjai irgi tiki.“

Ispanijos ir Juodkalnijos pilietybes turintis žaidėjas nukėlė kepurę ir prieš Roką Jokubaitį, kuris lemiamomis akimirkomis negailestingai baudė „Real“.

Per lemiamą kėlinį lietuvis surinko 9 taškus – pataikė tritaškį bei dvi atakas užbaigė 2+1.

„Nesu nustebęs, nes kasdien matau jį treniruotėse. Jis mums davė labai daug svarbiausiu momentu: taškus, gynybą, energiją, greitį... Rokas yra vienas geriausių jaunų žaidėjų Europoje. Tikras karys, kurio mums reikia“, – pagyras toliau žarstė Miro.

Š. Jasikevičius labiausiai džiaugėsi, kad jo auklėtiniai nesubyrėjo po sunkaus starto. Karališkasis klubas rungtynes pradėjo atkarpa 19:3, bet užtikrinta gynyba leido ne tik priartėti, bet ir perimti iniciatyvą.

„Ruošėmės šiam mačui, bet kartais nėra lengva, – sakė Š. Jasikevičius. – Pradžioje buvome šokiruoti. Tai buvo Eurolygos lygio gynyba: visi keitėsi ginamaisiais, mūsų įžaidėjus spaudė aukštesni žaidėjai. Galbūt ir aš gerai neparuošiau komandos. Atsižvelgiant į mūsų kančias, turime didžiuotis komandos reakcija. Mums trūko energijos.“

„Kiekvienas titulas yra laimimas per prakaitą ir kraują. Tai – neįtikėtinas darbas. Kas 24 valandas turime naują istoriją su daug emocijų. Titulus laimėti labai sunku, tad nukeliu kepurę prieš savo vyrukus“, – pridėjo Š. Jasikevičius.

Įsižiebusią komandą po pertraukos pastebėjo ir Jasikevičius, kuris nupasakojo, kas dėjosi ant suolo per pirmuosius du kėlinius.

„Buvau labai sunerimęs dėl komandos psichologinio stovio. Rungtynių rezultatas nebuvo svarbus. Mačiau, kad komanda jautėsi vieniša, nesišnekėjo tarpusavyje aikštelėje ar ant suolo. Įžaidėjai manęs neklausė. Buvome labai atgrasūs. Mums reikėjo ugnelės, kurią radome po pertraukos“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žinovas

,,Puikus,, treneris 3:19, pilnos kelnės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS