Naujas LKL sezonas: ambicingi užmojai ir rūpesčiai – greta | Diena.lt

NAUJAS LKL SEZONAS: AMBICINGI UŽMOJAI IR RŪPESČIAI – GRETA

  • 1

Naują Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną praeito čempionato medalininkai: Kauno "Žalgiris", Vilniaus "Rytas" ir Klaipėdos "Neptūnas" – pasitinka su skirtingomis nuotaikomis ir tikslais.

Užtruko rinktinėse

LKL čempionas "Žalgiris" pirmas rungtynes žais rytoj svečiuose su "Šiaulių" krepšininkais, tačiau tik rugsėjo 18-ąją Kauno komanda dirbo jau visos sudėties.

Vėliausiai prie "Žalgirio" prisijungė nacionalinėms rinktinėms pasaulio čempionate atstovavę žaidėjai – lietuviai Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius bei australas Jockas Landale'as.

Kiti žalgiriečiai susižaidė per kontrolines rungtynes. Paskutinis jėgų patikrinimas – tradicinis tarptautinis "Gloria Cup" turnyras Turkijoje, kur Šarūno Jasikevičiaus kariauna 98:100 pralaimėjo Eurolygos vicečempionei Stambulo "Anadolu Efes" ekipai, tačiau 71:70 nugalėjo Stambulo "Galatasaray" komandą ir 100:95 – Bursos "Tofas" krepšininkus. Per šias varžybas sėkmingiausiai pasirodė Zachas LeDay, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas, Thomasas Walkupas, Martinas Gebenas, Rokas Jokubaitis, Alexas Perezas.

Vakar "Žalgirio" žaidėjai, treneriai Kauno "Akropolio" prekybos ir pramogų centre susitiko su sirgaliais.

Susiveržė diržą

"Laukia sunkūs metai, visiems prireiks kantrybės", – pareiškė "Ryto" klubo direktorius Rolandas Jarutis.

Jis atskleidė, kad "Ryto" biudžetas sumažėjo 1 mln. eurų ir jį sudarys 3,5 mln. eurų. Dėl to apkarpyti žaidėjų atlyginimai.

"Noriu padėkoti vyriausiajam treneriui Dainiui Adomaičiui, kuris priėmė klubo pasiūlytą strategiją. Žaidėjus rinkome pagal savo kišenę. Stengsimės vaduotis iš senų įsiskolinimų, bet komandos žaidimui tai neturėtų turėti įtakos, – kalbėjo R.Jarutis. – Mūsų tikslas įprastas – patekti į LKL čempionato finalą. Tai reali užduotis. Taip pat sieksime sėkmingai pasirodyti Karaliaus Mindaugo turnyre."

Vilniečiai dalyvaus ir Europos taurės turnyre – B grupėje varžysis su  Limožo CSP, Manto Kalniečio atstovaujamu Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ir Belgrado "Partizan", Bursos "Tofas" ir Venecijos "Umana Reyer" ekipomis.

"Laukia stiprūs varžovai. Sieksime iš grupės įžengti į "Top 16" etapą. Svarbiausia, kad visi atiduotų visas jėgas, gerbtų varžovą ir pačius save", – pabrėžė R.Jarutis.

"Stengėmės, kad komandos branduolys būtų lietuviškas", – pridūrė "Ryto" sporto direktorius Linas Kleiza.

Vilniaus komandoje liko praeito sezono lyderiai – Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius, Martynas Echodas. Tarp naujokų – Dovis Bičkauskis, amerikietis Terrellas Holloway, meksikietis Francisco Cruzas, australas Cameronas Bairstow.

"Ryto" vyriausiasis treneris D.Adomaitis užsiminė, kad ekipos sudėtis gali būti koreguojama.

"Komplektuodami komandą gerai išsisukome ir neviršijome biudžeto. Jeigu atsiras galimybė ir klubo vadovai uždegs žalią šviesą, tai traumų ar kitų nenumatytų dalykų atveju ieškosime pastiprinimo", – kalbėjo strategas.

Šansas jaunimui

Likus vos dviem dienoms iki LKL čempionato mačo su Utenos "Juventus" komanda, "Neptūnas" pasirašė sutartį su 21-ų metų 200 cm ūgio puolėju Matu Jogėla.

Šį krepšininką "Žalgiris" skolino Prienų "CBet" ekipai, tačiau prieniškiams M.Jogėlos neprireikė – jie pasirinko buvusį žalgirietį Martyną Varną.

"Matas – universalus ir perspektyvus žaidėjas, kurį stebiu jau ne vienus metus, – sakė "Neptūno" vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius. – Jis gali žaisti keliose pozicijose, yra gana aukštas ir turi ilgas rankas. Tai mobilus krepšininkas ir jau yra įrodęs, kad gali žaisti gerą krepšinį tiek jaunimo rinktinėse, tiek LKL čempionate."

"Smagu, kai klubas suteikia šansą jauniems talentams. Jaunimas viską turi savo rankose – belieka dirbti ir pasinaudoti suteiktomis progomis", – teigė "Neptūno" senbuvis, 37-erių Tomas Delininkaitis.

Kiti Klaipėdos komandos naujokai – įžaidėjas Žygimantas Janavičius, Vitorijos "Baskonia" klubui priklausantis 21-ų Tadas Sedekerskis bei amerikiečiai Darrinas Dorsey bei Andre Williamsonas.

Jaunimas viską turi savo rankose – belieka dirbti ir pasinaudoti suteiktomis progomis.

Stebuklų nesitiki

Nė vienas LKL klubas pokyčiais neprilygsta Kėdainių "Nevėžiui", stovėjusiam ant prarajos (galimo bankroto) krašto.

Komandoje – naujas treneris Marius Kiltinavičius ir net vienuolika naujokų, tarp kurių – prancūzas Kevinas Chamas, amerikiečiai Jaelanas Sanfordas ir Austinas Chatmanas, broliai graikai Georgios ir Panagiotis Kalaitzakiai, Kongo pilietis Viny Okouo.

Ateinantį sezoną "Nevėžio" klubas planuoja surinkti 520 tūkst. eurų, iš kurių 360 tūkst. bus skirti žaidėjų ir trenerių atlyginimams bei su tuo susijusiems mokesčiams. 50 tūkst. eurų planuojama skirti administracinėms išlaidoms, o 110 tūkst. eurų – senoms skoloms.

"Nesame naivūs ir stebukladariai, nesitikime patekti LKL tarp penkių geriausiųjų, – teigė naujasis Kėdainių klubo dalininkas Aurimas Žemaitis. – Komandą būrėme atsižvelgdami į realius finansinius išteklius, nepirkome žaidėjų ne pagal galimybes. Turime skolų kuprą (daugiau nei 520 tūkst. eurų – red. past.), esame pasižadėję šiemet pradėti jas grąžinti."

"Mūsų vizija – ilgalaikė. Turime jauną, gal ne tokią stiprią komandą, kaip norėtų treneris. Tačiau jis supranta, kad tai ilgalaikis projektas ir trenerio tikslas – kad komanda gerėtų kiekvieną mėnesį", – sakė "Nevėžio" sporto direktorius Virginijus Bulotas.

Veteranas nesitraukia

Intriguojanti Prienų "CBet" sudėtis: komandoje – penki žaidėjai, jaunesni nei 23-ejų (Arnas Velička, Ernestas Mankauskas, Tomas Digbeu, Lukas Uleckas bei M.Varnas) ir šiuo metu vyriausias LKL krepšininkas – 40-metis Mindaugas Lukauskis.

"Man teks ir įžaidėjo, ir gynėjo užduotys. Bandysiu suteikti mūsų žaidimui energijos, agresyviai gintis, veržtis bei kurti palankias progas komandos draugams", – tvirtino 19-metis A.Velička.

"Dvejonių, ar tęsti karjerą, net nebuvo, nors po praeito sezono jaučiau nuovargį – ir fizinį, ir psichologinį, – teigė M.Lukauskis. – Man veikiausiai teks kartkartėmis pamokyti jaunimą, bet jau esu įpratęs – tai darau daugybę metų. Vis tiek mane visi seniai veteranu vadina. O kas laukia ateityje – dar gerai nežinau. Traukia ir trenerio karjera, ir organizaciniai darbai. Tikrai žinau tik tai, kad noriu likti prie krepšinio, jis – mano kraujyje."

Kartu su M.Lukauskiu ir T.Delininkaičiu simbolinį LKL veteranų penketą šį sezoną sudaro 35-erių P.Jankūnas ("Žalgiris") ir Gediminas Maceina ("CBet") bei 34-erių Laimonas Kisielius (Pasvalio "Pieno žvaigždės").

Jauniausių krepšininkų rikiuotėje – 16-metis Martynas Žvirblis ("Juventus"), 17-mečiai Tomas Digbeu ("CBet") ir Ąžuolas Tubelis ("Rytas") bei 18-mečiai Marekas Blaževičius ("Rytas") ir Redas Venclovas (Pasvalio "Pieno žvaigždės").

GALERIJA

  • Naujas LKL sezonas: ambicingi užmojai ir rūpesčiai – greta
  • Š. Jasikevičius ir D. Adomaitis
  • E. Bendžius
  • M. Lukauskis
  • V. Okouo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

PERNAI NEVEZI DIMA VIENAS TRAUKE KAI KITOS KOMANDOS PO DU ASISTENTUS TUREJO O DABAR NAUJIEJI VEIKEJEI NEGRAZINA JAM UZDIRBTU SURIU PRAKAITU IR NERVU JAM PRIKLAUSANCIU PINIGU MOTIVUOJA GRAZINSIM SKOLAS GAL JUS NEVEZIS ISNYKSIT IS AKIRACIO KREPSINIO ANKSCIAU .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS