Naujokas „Žalgiryje“: į komandą atvyks R. Miniotas | Diena.lt

NAUJOKAS „ŽALGIRYJE“: Į KOMANDĄ ATVYKS R. MINIOTAS

Kauno „Žalgirio“ priekinę liniją papildys klubo sistemos produktas. Tinklalapio „BasketNews“ žiniomis, Lietuvos čempionai susitarė su Ispanijoje pastaruoju metu rungtyniavusiu Regimantu Miniotu.

Apie tai artimiausiomis dienomis bus paskelbta oficialiai.

Su R. Miniotu „Žalgiris“ sudarytų ilgalaikę sutartį.

25 metų 208 cm ūgio R. Miniotas prieš metus, 2020 m. lapkritį, iš Prienų „CBet“ persikėlė į Bilbao „Basket“ komandą.

Šį sezoną Ispanijos lygoje jis sužaidė 10 rungtynių, tačiau, „BasketNews“ žiniomis, jau baigia susitarti dėl sutarties nutraukimo ir persikels į Kauną.

Šį sezoną Ispanijos lygoje R. Miniotas aikštėje praleisdavo vid. po 18,5 min., pelnydavo po 4,6 taško ir atkovodavo po 3,9 kamuolio. Dvitaškius jis metė 53 proc. taiklumu (18/34), o tritaškius – 25 proc. (3/12).

Prieš išvykdamas į Ispaniją R. Miniotas spindėjo LKL, kai 2020-21 m. sezoną pradėjo per 11 rungtynių pelnydamas po 18,5 taško ir atkovodamas po 10,5 kamuolio.

Po tokio pasirodymo jis sulaukė kvietimo į Lietuvos rinktinę ir Europos čempionato atrankos varžybose sužaidė trejas rungtynes. Rinktinėje jis rinko po 6 taškus ir 3 sugriebtus kamuolius.

Iš Kėdainių kilęs R. Miniotas savo karjerą pradėjo „Žalgiris-2“ komandoje, kurioje žaidė 2014-2016 m. Po to jis rungtyniavo Prienų ir Kėdainių ekipose.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šančius

Jei tai Žalgirio pastiprinimas, tai nebent prieš Jonavą...

Anonimas

Gerai ,kad viena iš lietuvių paima į komandą, dar yra Dimša jie abu yra Žalgirio augintiniai ir dabar puikiai pasirodo užsienyje. Man atrodo ,kad be reikalo buvo paleistas Gebenas, jis jau rodė vis didesnį kovingumą.

vat

specialiai pažiūrėjau Minioto Ispanijoje duomenis, tai radau, kad pelnydavo 3,6 taško, atkovodavo 2,9, gal jis ir geras, bet vis tiek, kažkas turi kažkiek suklaidinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS