NBA „centras“ plušės greta draugų | Diena.lt

NBA „CENTRAS“ PLUŠĖS GRETA DRAUGŲ

„Aš niekur neišvyksiu, būsiu čia. Tikrai stebėsiu. Galbūt neatliksiu kažkokių taktinių veiksmų, bet galiu kalbėtis su treneriais, dalyvauti treniruotėse už šoninės linijos“, - vardino Jonas Valančiūnas. Nuo pat pirmosios dienos į krepšinio rinktinės stovyklą Palangoje atvykęs aukštaūgis laiko veltui nešvaistys.

Dar prieš keletą dienų J.Valančiūnas, lydimas rinktinės personalo, apžiūrinėjo vieno didžiausių Kaune sveikatingumo ir sporto centrų įrangą, taip tarsi užsimindamas, jog iki pat rugpjūčio fiziškai dirbs laikinojoje sostinėje. Tačiau jau pirmadienį Memfio „Grizzlies“ klubo vidurio puolėjas, kuriam oficialiai iki rugpjūčio neleidžiama sportuoti su nacionaline komanda, atvyko į Palangą.

- Jonai, kaip atrodys jūsų prisijungimas prie rinktinės?

– Dabar vyraus individualus darbas, be komandinių veiksmų, o kai jau laikas leis, prisijungsiu prie komandos visu tempu.

– Ar pavyko atsipūsti per atostogas?

– Pailsėjau tikrai gerai, turėjau tikrai nemažai laiko, sezonas baigėsi anksti. Pasiilgau krepšinio, noriu greičiau pradėti žaisti krepšinį.

– Buvote NBA Vasaros lygoje. Kokį įspūdį paliko „Grizzlies“ naujokai?

– Gerą, nes jie - talentingi vyrukai: su JJ (Jarenu Jacksonu) pavyko pažaisti pusę praėjusio sezono. Nenoriu skubinti įvykių, bet, manau, jog esame jauna, ambicinga komanda, turime daug talento, tad bandysime augti. Reikia dar įdėti daug darbo ir viskas bus labai „super“.

– Neseniai Las Vegase vakarieniavote su „Grizzlies“ vadovais. Ar tapo aiškiau dėl jūsų tolimesnių planų klube?

– Tikrai turėjome laiko pokalbiams su treneriu, su visa vadovybe. Susidėliojome visus planus, kada prasidės treniruočių stovykla, datas.

– Ar gavote individualių uždavinių iš Memfio ekipos?

– Gavau ir individualių užduočių, bet jie puikiai supranta, kad dabar yra rinktinė, kuri yra puikus tarpas pasiruošti sezonui. Jie atidavė visą laisvę rinktinei. Taip ir turėtų būti.

- Pagal NBA taisykles negalite treniruotis su rinktine iki pat rugpjūčio. Neprivalote ir būti jos stovykloje. Kodėl jūs čia?

- Pernai su rinktine praleidome tikrai labai nedaug laiko, pasiilgome tos tikros rinktinės, kai atvažiuoji su visu mėnesiu pasiruošti. Tada šimtaprocentinėmis jėgomis važiuoji į čempionatą. Pernai to nebuvo, todėl laukiu tos dienos ir labai smagu būti čia.

– Galima tikėtis, kad žaisite nuo pirmųjų draugiškų rungtynių su ispanais?

– Nežinau, dar pasidėliosime su treneriu. Turbūt ne nuo Ispanijos, bet dar toli. Aš tik nuo rugpjūčio 1-osios pasijungiu, 2-ąją jau rungtynės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

LT

tas tai medis....

T

Nba centras ar jus mokate rasyti antrastes is viso kazkokias nesamones pezate

Portogalas

Ir sis pasiputes labai arogantiskas, po kinijos nuleis ir si ant zemes ir pastatys i vieta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS