Neeilinė situacija – savaitės MVP tapo abu kartus pralaimėjusios komandos aukštaūgis | Diena.lt

NEEILINĖ SITUACIJA – SAVAITĖS MVP TAPO ABU KARTUS PRALAIMĖJUSIOS KOMANDOS AUKŠTAŪGIS

  • 0

Naudingiausiu savaitės krepšininku tapo „Gargždų“ komandos vidurio puolėjas Laurynas Mikalauskas.

Jis praėjusią savaitę per dvejas rungtynes vidutiniškai pelnė po 26,5 taško, atkovojo po 15 kamuolių, atliko po 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo po 7 pražangas ir rinko po 38,5 naudingumo balo.

Šią savaitę susiklostė neeilinė situacija, kadangi MVP tapo žaidėjas, kurio komanda pralaimėjo abejas rungtynes. Visgi skirtumas tarp jo ir kitų geriausių savaitės krepšininkų buvo toks didžiulis, kad L. Mikalauskas pripažinimo sulaukė nepaisant pralaimėjimų.

Po praėjusios savaitės kovų 34-erių 205 cm ūgio vidurio puolėjas tapo naudingiausiu lygos krepšininku – jis renka vid. po 26,4 efektyvumo balo. Pagal atkovotus kamuolius (vid. po 13) krepšininkas jau anksčiau buvo pirmoje vietoje.

Praėjusią savaitę dvikovoje su „Šilute“ L. Mikalauskas surinko 49 naudingumo balus ir užfiksavo šio sezono lygos ir asmeninį savo karjeros rekordą.

Toje dvikovoje jis pelnė 30 taškų, sugriebė 21 kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 11 pražangų.

 

 

Pristatome kitus keturis krepšininkus, kurie taip pat pateko į geriausių savaitės žaidėjų penketuką.

Aidas Viskontas, „Palangos Kuršiai“

Vid. 17 tšk., 2,5 atk. kam., 6,5 rez. perd., 2,5 per. kam., 26,5 naud. bal.

„Palangos Kuršių“ pagrindinis įžaidėjas Aidas Viskontas puikiai vadovavo komandai dvikovoje su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kai atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir pelnė 13 taškų bei vedė komandą į pergalę.

Kitoje taip pat pergale pasibaigusioje akistatoje su Šilalės „Lūšimi“ Viskontas pelnė beveik trečdalį komandos taškų (21 iš 66).

Karolis Babkauskas, Tauragės krepšinio klubas

Vid. 19,5 tšk., 4 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam., 28,5 naud. bal.

Pergalingose rungtynėse su Šilalės „Lūšimi“ snaiperis neišmetė nė vieno dvitaškio, tačiau pelnė 19 taškų (3/5 trit., 10/11 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

Ovidijus Kaminskis, „Telšiai“

Vid. 15,5 tšk., 8 atk. kam., 5 rez. perd., 25,5 naud. bal.

Vienas svarbiausių lygos lyderių „Telšių“ krepšininkų Ovidijus Kaminskis akistatoje su „Gargždais“ surinko dvigubą dublį: pelnė 22 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą. Kitoje dvikovoje su Molėtų „Ežerūnu“ jis per 22 minutes atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Einaras Tubutis, Vilniaus „Perlas“

Vid. 19 tšk., 11,5 atk. kam., 3 rez. perd., 3 per. kam., 31,5 naud. bal.

Einaras Tubutis abejose rungtynėse surinko po dvigubą dublį, o geriau jam sekėsi susitikus su titulą ginančia Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Tuomet puolėjas įmetė 22 taškus (4/5 dvit., 4/6 trit., 2/2 baudos), sugriebė 12 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus ir surinko 37 naudingumo balus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS