„Neptūnas“ ruošiasi įtemptam savaitgaliui | Diena.lt

„NEPTŪNAS“ RUOŠIASI ĮTEMPTAM SAVAITGALIUI

  • 0

Klaipėdos „Neptūnas“ ruošiasi įtemptam savaitgaliui – Kazio Maksvyčio kariauna per tris dienas sužais dvejas rungtynes, o pergalės šiuose susitikimuose uostamiesčio klubui pirmą kartą istorijoje užtikrintų antrąją vietą „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone.

Penktadienį klaipėdiečiai pergalių seriją pratęsti mėgins Prienuose, kur 18.30 val. susikaus su vietos „Skycop“, tuo metu sekmadienį „Neptūnas“ namuose 17 val. priims „Šiaulių“ krepšininkus.

„Galėsime pasiruošti atkrintamųjų modeliui, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ įtemptą grafiką įvertino treneris K. Maksvytis. – Jei norime turėti kokybiškas rungtynes, tai normalios treniruotės nepadarysime. Svarbiausia bus atsigauti po pirmojo mačo tiek emociškai, tiek fiziškai.“

Šešias pastarąsias rungtynes laimėjusios Klaipėdos ekipos rytoj laukia pakilime esanti „Skycop“. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai išvykoje 90:89 palaužė Utenos „Juventus“, o po dviejų dienų pamokė ir Kauno „Žalgirį“ – 81:76.

„Prienai yra ant geros bangos, tad bus įdomios rungtynės, – dėstė „Neptūno“ treneris. – „Skycop“ turi daug patirties, žino, kaip žaisti svarbius mačus. Prieniškiai rungtyniauja įdomiai, keičia gynybos sistemas, matėme, kad „Žalgiris“ su tuo turėjo problemų.

Manau, kad kažką panašaus darys ir prieš mus, bandysime į tai sureaguoti. Svarbu bus neįsivelti į taškų lenktynes. Neslėpsiu, mes dažnai laimime rungtynes gero puolimo dėka, bet su „Skycop“ žaisti puolamojo tipo mačus yra pavojinga.

Tai nestandartinė komanda, gerai pataikanti, turinti aukštaūgius, kurie gerai išplečia aikštelę. Su Prienais visada krepšinis būna pozicinis.“

Sekmadienį „Neptūnas“ žais paskutines reguliaraus sezono rungtynes namuose. Į uostamiestį atvyks prie sienos priremti „Šiauliai“ – trejas pastarąsias rungtynes pralaimėję Antano Sireikos auklėtiniai nukrito į paskutinę čempionato vietą, iš kurios pakilti gali tik iškovoję pergalę Klaipėdoje.

„Šiauliai“ kovoja dėl išlikimo, tad turės didelę motyvaciją. Tai labai įdomiai puolanti ir daug kombinacijų turinti komanda. Manau, kad tikslas yra suvaržyti jų atakas, kad neįgautų dar didesnio pasitikėjimo“, – mintimis dalijosi K. Maksvytis.

„Neptūno“ aukštaūgis Gytis Masiulis vakar sulaukė garbingo pripažinimo – tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ čempionato balandžio mėnesio krepšininku.

Pirmą kartą tokio apdovanojimo sulaukęs 21-erių puolėjas šešeriose rungtynėse vidutiniškai žaidė po 23 minutes, pelnė 15,7 taško, atkovojo po 4,8 kamuolio bei rinko po 19,8 naudingumo balo.

G. Masiulio vedinas „Neptūnas“ iškovojo visas šešias pergales.

„Rezultatai matosi patys, nėra ko daugžodžiauti. Nenoriu pergirti, tikiuosi, kad tokį patį krepšinį jis demonstruos ir sezono finiše, ypatingai atkrintamosiose“, – teigė uostamiesčio ekipos treneris.

Rytojaus mače K. Maksvytis galės remtis visais auklėtiniais – ant parketo išbėgs ir pastarąsias dvejas rungtynes dėl pėdos uždegimo praleidęs įžaidėjas Lorenzo Williamsas.

Nors strategas džiaugiasi pergalių serija, tačiau žaidime mato ir taisytinų dalykų.

„Nepasakyčiau, kad žaidžiame idealiai. Geras pliusas tas, kad skiname pergales ir žaidžiame neblogai, bet iki idealumo dar tikrai trūksta. Norėtųsi geriausią formą įgauti atėjus atkrintamosioms varžyboms“, – sakė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ sparčiai artėja prie istorinio pasiekimo – uostamiesčio klubas dar nėra finišavęs antroje „Betsafe–LKL“ čempionato vietoje.

Tai gali įvykti jau sekmadienio rungtynėse namuose su „Šiauliais“. Palaikykite savo miesto komandą.

Tampa tradicija, kad pirmosios gegužės mėnesio namų rungtynės yra skiriamos mamos dienai. Į šią dvikovą atvyksta ir krepšininkų bei trenerių mamos.

Mačo metu mamų laukia dovanos ir staigmenos. Viena jų ypatingai saldi – „Roshen“ dovanos 500 plytelių šokolado.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS