„Neptūno“ piramidėje – moterų komanda | Diena.lt

„NEPTŪNO“ PIRAMIDĖJE – MOTERŲ KOMANDA

  • 0

Moterų krepšinis Klaipėdoje nuo šiol augs kartu su „Neptūno“ klubu. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, nuo artėjančio sezono pagrindinę šio miesto moterų krepšinio komandą valdys „Neptūno“ administracija.

Tai nuspręsta po to, kai veiklą sustabdė Klaipėdos „Fortūna“. 1999 metais įkurta ekipa buvo daugkartinė Lietuvos moterų krepšinio lygos prizininkė.

Naujoji ekipa bus formuojama „Fortūnos“ ekipos pagrindu, tačiau turės naują pavadinimą ir istoriją. Komandai vadovaus žaidžiančioji trenerė Andra Gabalytė.

„Fortūnai“ sustabdžius veiklą, miestas apeliavo į „Neptūną“, kad savo piramidėje turėtume turėti moterų komandą, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo „Neptūno“ direktorius Vilius Sukonas. – Pirmąjį sezoną dalyvausime tik Lietuvos čempionate, žiūrėsime, kaip veikia, ką reikia padaryti, ir kitiems metams dėliosimės plačiau. Ateityje tikimės žaisti ir Baltijos čempionate.“

„BasketNews.lt“ žiniomis, artėjantį sezoną Moterų lygos A divizione, kaip ir pernai, žais 5 ekipos, trys iš jų varžysis ir bendroje Lietuvos, Latvijos ir Estijos lygoje.

Naujosios moterų komandos biudžeto didžiąją dalį artėjantį sezoną sudarys Klaipėdos savivaldybės skiriama parama – 69 tūkst. eurų.

„Jeigu viskas pasiteisins, ateityje planuojame stiprinti ir auginti komandą“, – sakė V. Sukonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS