„Nevėžio“ lyderiu tapęs L. Beliauskas: rimtai svarsčiau apie žaidimą NKL | Diena.lt

„NEVĖŽIO“ LYDERIU TAPĘS L. BELIAUSKAS: RIMTAI SVARSČIAU APIE ŽAIDIMĄ NKL

  • 0

„Pamatysime dar ne tokį komandos veidą“, – po geriausių karjeros rungtynių plačiai šypsojosi Kėdainių „Nevėžio“ gynėjas Laurynas Beliauskas.

22-ejų 192 cm ūgio krepšininkas trečiadienį vykusiose „Betsafe–LKL“ rungtynėse surinko 27 naudingumo balus, pagerino asmeninį rekordą bei saviškiams padėjo iškovoti pirmąją sezono pergalę prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Ryškus L. Beliausko žybtelėjimas šį sezoną nebuvo pirmasis – prieš tai vykusiame mače su Prienų „CBet“ jis fiksavo 26 balų naudingumą.

Visgi trūko visai nedaug, kad dabar klaipėdiečio nė nematytume tarp „Betsafe–LKL“ žaidėjų.

Po praėjusio sezono palikęs Klaipėdos „Neptūną“, kuriam atstovavo net penkis sezonus, L. Beliauskas vasarą nebuvo apipiltas pasiūlymais ir turėjo apsišarvuoti kantrybe.

Vasarai einant į pabaigą ir nesulaukus pasiūlymo iš „CBet“, kurios peržiūroje dalyvavo, gynėjas jau svarstė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubų kvietimus.

„Tuo metu tikrai rimtai svarsčiau apie žaidimą NKL komandose, – LKL.lt pasakojo L. Beliauskas. – Bet palaukiau ilgiau ir labai netikėtai atsirado pasiūlymas iš Kėdainių.“

Į Kėdainius gynėją kvietėsi jam iš jaunimo rinktinių laikų pažįstamas treneris Marius Kiltinavičius.

Atvirą krepšinį propaguojantis specialistas savo žaidėjams suteikia daug laisvės improvizuoti, o toks stilius ypač tiko L. Beliauskui.

Per ketverias sužaistas rungtynes žaidėjas fiksuoja 16,8 taško, 2,3 atkovoto kamuolio, 3 rezultatyvių perdavimų ir 16,5 naudingumo balo vidurkius.

„Savo vasaras leisdavau produktyviai dirbdamas su treneriais, tad manau, po truputį matosi to darbo vaisiai, – svarstė L. Beliauskas. – Fizinį pasirengimą gerinau su treneriu Benu Kentra, o žaidimo įgūdžius lavinau su Martynu Stankovičiumi, dabar „Nevėžyje“ dirbančiu trenerio asistentu. Jis yra labai savas ir man daug padėjęs žmogus.“

Savo solidžiais statistiniais rodikliais L. Beliauskas sulaukė ir LKL ekspertų komplimentų.

Šį sezoną gynėjas žiūrovus stebina ne tik pagerėjusiais įgūdžiais, bet ir išaugusiu tolimų metimu pataikymo procentu.

Praėjusį sezoną tritaškius metęs 30,6 proc. tikslumu, per pirmąsias ketverias rungtynes Laurynas realizavo 52,4 proc. jų (11/21)

„Viską tobulinu po truputį, – LKL.lt sakė L. Beliauskas. – Kol kas mano stiprioji pusė nėra gynyba, bet kiek galiu, tiek ją gerinu ir stengiuosi užkamšyti tas spragas.“

L. Beliauskas užaugo „Neptūno“ sistemoje. Pagrindinėje ekipoje gynėjas atliko labiau epizodinį vaidmenį ir praėjusį sezoną ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 10 minučių. „Nevėžyje“ šis laikas šoktelėjo daugiau nei dvigubai – iki 27 minučių.

„Žaisti ne Klaipėdoje – keistokas jausmas. „Neptūno“ komandoje trejus metus pralaidau kaip atsarginis žaidėjas, negaudavau labai daug minučių, o dabar tenka būti vienu iš pagrindinių žaidėjų.

Visa tai man yra nauja, tad dar reikia laiko priprasti. Bet, aišku, viskas klostosi dar geriau nei tikėjausi“, – LKL.lt kalbėjo L. Beliauskas.

Krepšininkas progą sutikti buvusią komandą turės jau netrukus – „Nevėžis“ po kiek daugiau nei savaitės namų arenoje priims „Neptūną“.

Klaipėdiečiai šį sezoną iškovojo dvi pergales bei patyrė du pralaimėjimus.

„Tai man bus neįprastos rungtynės – teks žaisti prieš klubą, kuriame praleidau ne vienus metus. Net nežinau, ko tikėtis ir koks bus įspūdis.

Tačiau stengsimės pasiekti pergalę. Mūsų komanda dar jauna, tad manau, kad turime daug potencialo. Kiekvienose rungtynėse tebedarome nemažai klaidų, kurias galime ištaisyti ir atrodysime dar geriau“, – teigė L. Beliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS