NKL čempionai galanda ginklus | Diena.lt

NKL ČEMPIONAI GALANDA GINKLUS

Debiutuojanti komanda, naujas prezidentas ir pakeistas varžybų formatas, tačiau rėmėjas – tas pats. Taip artėjančiam sezonui rengiasi Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubai, tarp kurių yra ir čempiono titulą ginsiantis Kauno „Žalgiris-2“.

Naujo prezidento Šarūno Kliokio diriguojama NKL lyga išlaikė savo svarbų rėmėją ir toliau vadinsis „7bet-NKL“ pirmenybėmis. Dvejus metus su Nacionaline krepšinio lyga bendradarbiaujanti lažybų bendrovė „7bet“ liks tituliniu lygos partneriu ir 2023–2024 m. sezonu.

„Rėmėjų indėlis į lygos funkcionavimą yra tikrai svarbus, juolab kad nelengva jų rasti. Sieksime pateisinti savo partnerių lūkesčius ir per artimiausius sezonus sukurti dar vertingesnį krepšinio produktą“, – dėstė „7bet-NKL“ vykdomasis direktorius Justas Kalinauskas.

„7bet“ generalinis direktorius Justinas Šliažas teigė, kad ši partnerystė yra neeilinė galimybė prisidėti prie Lietuvos krepšinio žvaigždžių auginimo ateities.

„Net aštuoni iš dvylikos šių metų Lietuvos krepšinio rinktinės narių savo profesionalo karjerą pradėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje. Tai įrodo, kiek daug talento ir potencialo šis čempionatas turi. Tad jaučiame pareigą prisidėti prie Lietuvos krepšinio ateities ugdymo“, – lygos indėlį į šalies krepšinį akcentavo J. Šliažas.

Startuos derbiu

2023–2024 m. „7bet-NKL“ sezone dalyvaus keturiolika komandų. Čempionatas prasidės spalio 5 d., o rungtynės vyks ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Pirmenybės vyks pagal naują formatą – tris artimiausius sezonus nebebus finalinio ketverto turnyro. Vietoj to ekipos žais atkrintamųjų varžybų serijas: aštuntfinalį – iki dviejų pergalių, o ketvirtfinalį, pusfinalį ir finalą – iki trijų.

Net aštuoni iš dvylikos šių metų Lietuvos krepšinio rinktinės narių savo profesionalo karjerą pradėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Reguliariajame čempionate komandos sužais du ratus ir skils į dvi grupes – pirmos septynios ekipos varžysis tarpusavyje, o likęs septynetas pateks į silpnesniųjų grupę. Atkrintamosios varžybos startuos kovo mėnesį, o balandį vyks finalo serijos akistatos.

Čempiono titulo gynybą Kauno „Žalgiris-2“ pradės spalio 5 d. namuose principiniu derbiu su Vilniaus „Rytu-2“. Tą pačią dieną lygos debiutantas „Jurbarkas-Karys“ savo aikštėje susikaus su Kauno rajono „Atletu“. Jau pirmą savaitgalį vyks praėjusio sezono mažojo finalo pakartojimas, kuriame „Telšiai“ namuose spalio 7 d. mes iššūkį Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipai.

Išsiskiria ir kartvelas

Žalgiriečiai sezoną pasitinka išsaugoję čempionišką trenerių štabą su Vytautu Pliauga priešakyje. Prie jo prisidėjo Martynas Gailiūnas ir Andrew Antelidzė.

NKL čempionate žaliai baltus marškinėlius ir toliau vilkės Dominykas ir Dovydas Butkos, Nedas Montvila, Mantas Laurenčikas, Justas Stonkus, Domantas Šarauskas, Emilis Bartninkas, Matas Vokietaitis ir Aleksas Bieliauskas. Prie jų prisijungs pernai „Žalgiris-3“ komandoje žaidę Vytautas Žygas ir Dovydas Buika.

Rengdamiesi sezonui „Žalgirio“ dubleriai, kurių marškinėliais vilkėjo ir nemažai trečiosios komandos iš RKL jaunuolių, lankėsi Londone. Ten lietuviai triumfavo „Future Stars 2023“ turnyre, kurį pradėjo pergale 116:46 prieš Londono „United“ jaunimą. Kartvelas Avtandilas Bakhtadzė surinko 17 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, 16 taškų pridėjo Ernas Pakamanis, 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių – prancūzas Thomasas Bassongas.

Vėliau žalgiriečiai 81:68 įveikė Liudvigsburgo „Porsche BBA“ iš Vokietijos ir 83:58 nugalėjo Anglijos aštuoniolikmečių rinktinę. Pirmame mače rezultatyviausias buvo Mantas Juzėnas, surinkęs 16 taškų, A. Bakhtadzė pridėjo 11 taškų ir 9 atkovotus kamuolius, Jokūbas Rudaitis ir Justas Juozaitis pelnė po 10 taškų. Antrose rungtynėse 16-metis puolėjas Dovydas Buika surinko 15 taškų, T. Bassongas ir E. Pakamanis pelnė po 12 taškų.

Galiausiai kauniečiai 68:56 nukovė Romos „Stellazzura“ talentus. Nugalėtojams D. Buika pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. 20 taškų pridėjo M. Juzėnas, 17 – 5 tritaškius pataikęs E. Pakamanis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS