NKL čempionai nesustabdė rekordus gerinusio aukštaūgio | Diena.lt

NKL ČEMPIONAI NESUSTABDĖ REKORDUS GERINUSIO AUKŠTAŪGIO

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sezono pradžioje gali būti netgi pavyzdžiu savo vyresniems kolegoms. Tomo Keršio treniruojami kauniečiai savaitgalį užbaigė įspūdinga pergale prieš Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionę Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“.

Galingas Eriko Venskaus žaidimas tapo tikru galvosūkiu tituluotiems klaipėdiečiams, šį sezoną dar nežinojusiems pralaimėjimo kartėlio. 18-metis 205 cm ūgio vidurio puolėjas tiesiog karaliavo po krepšiais, pataikydamas net 15 iš 19 dvitaškių. Daugiausia jo ir įžaidėjo Roko Jakubaičio pastangomis svečiai iš Kauno iškart šovė į priekį. Būtent po biržiečio Eriko Venskaus metimo žalgiriečiai truktelėjo pirmyn 11:4. Vėliau Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai šiek tiek atsitiesė, bet ir vėl svečiai pademonstravo kovingumą ir įgijo dviženklį pranašumą, o trečiojo kėlinio viduryje jau turėjo 12 taškų persvarą. Vis dėlto Eriko Kubiliaus vedami šeimininkai spurtavo 11:2 ir skirtumą sušvelnino iki minimalaus 65:67.

Tada iniciatyvos ėmėsi R.Jakubaitis. Su pagrindine „Žalgirio“ komanda treniruotėse plušantis ir jau debiutuoti oficialiose varžybose spėjęs įžaidėjas šovė dvitaškį ir kauniečiai vėl atitrūko solidžiau 78:68. Klaipėdiečiai neskubėjo nuleisti rankų ir dar sykį prisivijo iki 3 taškų, tačiau daugiau nuveikti uostamiesčio ekipa neįstengė.

Kauno komandoje spindėjo Erikas Venskus, Rokas Jokubaitis ir Vitalijus Kozys, kurie kartu pelnė 63 iš 88 komandos taškų bei surinko 79 iš 107 naudingumo balų.

Nugalėtojams Erikas Venskus surinko 30 taškų  ir 30 naudingumo balų. Tai asmeniniai aukštaūgio rekordai NKL čempionate. Lygos istorijoje 15 pataikytų dvitaškių yra antras geriausias rezultatas. Daugiau yra įmetęs tik Vitalis Pancerevas (17), kuris šį rezultatą užfiksavo „Šilutės“ komandoje 2011 metais.

Rokas Jokubaitis pridūrė 21 tašką, 9 rez. perd. ir 29 naud. bal. Aukštaūgis Vitalijus Kozys pelnė 12 taškų ir atkovojo 16 kamuolių. Gynėjas Marius Valinskas pelnė  9 taškus.

„Neptūnui-Akvaservisui“ daugiausia taškų pelnė: Erikas Kubilius 20 (7 atk. kam., 22 naud bal.), Klaidas Metrikis 15 (7 atk. kam.), Tadas Pažėra 13 (5 rez. perd.), Vytautas Šarakauskas 11 (9 atk. kam.).

Jau antradienį abiejų ekipų laukia dar rimtesnis išbandymas – akistatos su LKL klubais. Karaliaus Mindaugo taurės pirmojo etapo antrose rungtynėse kauniečiai svečiuose kausis su Alytaus „Dzūkija“, o klaipėdiečiai taip pat išvykoje susitiks su Utenos „Juventus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS