NKL čempionate varžysis keturiolika komandų: į aikštes žengs spalį | Diena.lt

NKL ČEMPIONATE VARŽYSIS KETURIOLIKA KOMANDŲ: Į AIKŠTES ŽENGS SPALĮ

  • 2

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate varžysis keturiolika komandų – tiek pat, kaip ir praeitą sezoną.

Naujokai – iš Vilniaus

Iš NKL į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) persikėlė 2022-ųjų čempionė „Gargždų“ ekipa, o antrąjį šalies divizioną papildė Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybes laimėjusi Vilniaus „Rivilė“.

Ši komanda NKL varžybose dalyvaus „Steko“ pavadinimu, ją valdo įmonė VšĮ „Krepšinio pulsas“.

NKL gretose liko Joniškio „Delikateso“ klubas, nors praeitą sezoną jis užėmė paskutinę vietą.

Joniškiečiai pateikė motyvuotą prašymą, sutarta dėl sąlygų ir veiksmų, kuriuos „Delikatesas“ privalo pagerinti per artimiausius trejus metus. Joniškio rajono savivaldybė taip pat garantavo, kad klubui bus skirta didesnė finansinė parama, patvirtintas naujos arenos statybos projektas, o darbai turėtų prasidėti jau kitais metais.

Rezervinė arena – Kaune

Kretingos rajono savivaldybė pateikė garantinius raštus, kad šio miesto komanda galės rungtyniauti savo naujoje arenoje, nors kol kas be žiūrovų.

Areną rugsėjo pradžioje įvertins NKL inspektavimo komisija, tačiau tiek iš Kretingos rajono savivaldybės, tiek iš statybos įmonių gauti patikinimai garantuoja, kad kretingiškiai spalį jau galės naudotis krepšinio sale.

„Steko“ ekipai Vilniaus miesto savivaldybė patikėjo visiškai naują „NBA Basketball School“ areną, kurią administruoja VšĮ „Active Vilnius“. Šioje arenoje taip pat rungtyniaus Vilniaus „Perlo-Energijos“ komanda.

NKL konferencijoje pritarta iniciatyvai turėti vieną bendrą rezervinę areną, kurioje būtų užtikrinti visi techniniai reikalavimai. Ja tapo nauja Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) sporto centro krepšinio salė.

„Rezervinės bazės poreikis sustiprėjo tuomet, kai praeitą sezoną vienu metu net trijose NKL arenose kilo techninių kliūčių ar susikirto jų užimtumo tvarkaraščiai“, – sakė NKL vykdomasis direktorius Giedrius Grybauskas.

Atskleidė biudžetą

NKL čempionatas startuos 2022 m. spalio pirmą savaitgalį. Kiekviena komanda per reguliarųjį sezoną sužais po 38 rungtynes, vėliau dvylika iš keturiolikos ekipų kovos atkrintamosiose varžybose.

Aštuntfinalyje rungtyniaus 5–12 vietas užėmę klubai, o iškovojusieji 1–4 pozicijas pateks tiesiai į ketvirtfinalį. Visi aštuntfinalio ir ketvirtfinalio mačai vyks iki trijų pergalių.

Čempionatas baigsis finalo ketverto turnyru, kurį planuojama surengti 2023 m. balandžio 20–23 d.

NKL veiklos ateinantį sezoną biudžetas – apie 500 tūkst. eurų.

Rikiuoja gretas

Komandos jau rikiuoja žaidėjų gretas ir strategų štabus.

NKL vicečempionė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pratęsė sutartį su vyriausiuoju treneriu Mariumi Kiltinavičiumi. Jam tai bus jau ketvirtas sezonas prie Suvalkijos klubo vairo (2015–2016 ir 2016–2017 m. iškovoti aukso medaliai).

Be to, „Sūduva-Mantinga“ pasirašė sutartis su pasaulio trijulių krepšinio (3 prieš 3) vicečempionu Marijumi Užupiu ir 2020–2021 m. NKL sezono naudingiausiu (MVP) krepšininku Aurelijumi Pukeliu.

NKL sudėtis

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Telšiai“, Kauno rajono „Atletas“, Kauno „Žalgiris-2“, Vilkaviškio „Perlas“, „Šilutė“, Šakių „Vytis“, Palangos „Kuršiai“, Mažeikių „M Basket“ (buv. „Mažeikiai“), „Kretinga“, Vilniaus „Perlas-Energija“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, Joniškio „Delikatesas“, Vilniaus „Stekas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To įdomu

Tegu čiulpia

įdomu

O kur Pravieniškių liūtai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS