NKL klubams įsitraukus į lažybas, krepšinio federacijos pozicija – aiški: reikia purtyti nuo pamatų | Diena.lt

NKL KLUBAMS ĮSITRAUKUS Į LAŽYBAS, KREPŠINIO FEDERACIJOS POZICIJA – AIŠKI: REIKIA PURTYTI NUO PAMATŲ

  • 0

Bręsta dideli pokyčiai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Lietuvos krepšinio federacija staiga užsimojo pertvarkyti visą NKL vadovybę. NKL naują vadovą išrinko prieš dvi dienas, bet šiame poste jis turbūt išdirbs tik dvi savaites. Būtent po rinkimų, kuriuose federacijos kandidatas pralaimėjo, pasipylė vieši kaltinimai: federacija sako NKL dergia Lietuvos krepšinį, maždaug pusė komandų veliasi į lažybas, todėl dabar keis jos valdymą.

Antradienį NKL naujuoju vadovu tapo Modestas Valiuševičius. Jis rinkimuose gavo 11 iš 14 klubų palaikymą. Trys balsai keliavo Lietuvos krepšinio federacijos siūlytam kandidatui Arvydui Čėsnai.

Jau kitą dieną federacija viešai paskelbė, kad nori naikinti dabartinę NKL vadovybę, taip pat keisti ką tik vadovu tapusį M. Valiuševičių ir paskirti naują.

„Klubai nieko nenori keisti. Vyko konferencija ir jie tiesiog išsirinkę savo buvusį darbuotoją, demonstratyviai pasakė, kad niekas nebus keičiama. Mes privalome reaguoti“, – tikino Federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Iš karto po konferencijos, galbūt dėl suprantamų priežasčių ar įtempto grafiko, Mindaugas tiesiog pasakė, ne šiandien. Jau kitą dieną bandžiau pasiskambinti vėl dėl to pačio klausimo, susitikimo susitarimo. Ir tiesiog buvo pasakyta, jog nebėra šiam momentui prasmės ir bus tam tikri sprendimai iškomunikuoti“, – pasakojo naujasis NKL vadovas M. Valiuševičius.

Federacijos pozicija aiški – dėl nesibaigiančių lažybų skandalų NKL reikia purtyti nuo pamatų. Naujasis NKL vadovas pritaria, lažybos čia opi bėda. 

„Nuolat gauname indikacijas iš tarptautinių organizacijų, kurios stebi, vykdo lažybų prevenciją ir registruoja visus procesus. Prasidėjo kratos, baudžiamosios bylos ir panašiai. Ir netgi tokioje situacijoje lyga iš esmės nereagavo“, – konstatavo M. Balčiūnas.  

„Akcentavau, kad mes toliau turime koja kojon su federacija žengti ir spręsti lažybų problemos klausimą. Be jokios abejonės, ši problema yra“, – pripažino M. Valiuševičius.

Visų Lietuvos lygų, tokių kaip LKL, Moterų lyga ar ta pati NKL, teisės priklauso būtent federacijai. Taigi viskas gan paprasta.

„Sprendimas bus priimtas birželio 27 d., yra šaukiamas vykdomojo komiteto posėdis“, – sakė Federacijos generalinis sekretorius. 

„Be jokios abejonės, esam tikrai labai nustebę. Reiškiame ir toliau reikšime norą kalbėtis“, – teigė naujasis NKL vadovas.  

Federacijos duomenimis, į lažybas gali būti įsitraukę net šeši NKL klubai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS