NKL patvirtino naujojo sezono tvarkaraštį su 14 komandų | Diena.lt

NKL PATVIRTINO NAUJOJO SEZONO TVARKARAŠTĮ SU 14 KOMANDŲ

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) metinėje ataskaitinėje konferencijoje antradienį patvirtintas artėjančio sezono tvarkaraštis. Dėl titulo šiemet kausis 14 vyrų komandų, o pirmenybėse nedalyvaus "Trakų" ekipa.

"Trakų namų arenai nuo to laiko, kai jie atėjo į NKL, buvo duotas dvejų metų terminas susitvarkyti salę iki minimalių reikalavimų atitikimo. Šių metų pavasarį terminas baigėsi ir klubas buvo priverstas ieškoti naujos namų arenos. Deja, naujos arenos laiku rasti nepavyko, nors NKL vykdomasis komitetas klubui buvo davęs papildomai laiko pateikti reikiamą informaciją dėl salės ir kitų reikalavimų", - pranešime cituojamas NKL vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas.

NKL čempionato formatas bus lygiai toks pats, koks buvo pernai. Pirmajame etape ekipos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes, iš viso - 26 mačus.

Po to ekipos, pagal vietas pirmajame etape, skils į dvi grupes po 7 komandas ir žais tarpusavyje.

Atkrintamosios varžybos taip pat vyks analogiškai - keturios stipriausios komandos iš karto pateks į ketvirtfinalius, o aštuntfinaliuose varžysis 5-7 vietas pirmojoje grupėje ir 1-5 vietas antrojoje grupėje užėmusios ekipos.

NKL reguliarusis sezonas prasidės spalio 1 dieną Palangoje, kur vietos "Palanga" priims Šakių "Vytį". Spalio 2-ąją startuos visos kitos NKL komandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS