NKL savaitės naudingiausias krepšininkas – V. Šarakauskas | Diena.lt

NKL SAVAITĖS NAUDINGIAUSIAS KREPŠININKAS – V. ŠARAKAUSKAS

  • 0

Antrosios „Vikingloto-NKL“ savaitės naudingiausiu krepšininku tapo Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ veteranas ir vyriausias pirmenybių krepšininkas 37-erių Vytautas Šarakauskas.

204 cm ūgio vidurio puolėjas per dvejas rungtynes užfiksavo šešiolikos taškų, 9,5 atkovoto kamuolio, dviejų rezultatyvių perdavimų, dviejų perimtų kamuolių ir 23 naudingumo balų statistiką.

„Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė abi pergales. Pirmoje kovoje su „Telšiais“ V. Šarakauskas pelnė šešiolika taškų, pridėjo aštuonis atkovotus kamuolius, du rezultatyvius perdavimus, du perimtus kamuolius ir devyniolika naudingumo balų.

Tuo metu rungtynėse su Šakių „Vyčiu“ aukštaūgis surinko dvigubą dublį: šešiolika taškų, vienuolika atkovotų ir du perimti kamuoliai, du rezultatyvūs perdavimai ir 27 naudingumo balai.

 

 

„Neptūnas-Akvaservis“ pirmenybėse iškovojo tris pergales iš eilės ir šiuo metu yra tarp keturių geriausių ekipų.

Po sužaistų ketverių rungtynių V. Šarakauskas su 17,3 taško vidurkiu lygoje užima 8-ąją vietą, su 9,8 atkovoto kamuolio vidurkiu – 5-ąją, o su 21,8 naudingumo balo – 7-ąją.

Tinklalapis „nklyga.lt“ apžvelgia ir kitus keturis krepšininkus, kurie taip pat pateko į simbolinį savaitės naudingiausiųjų penketuką.

Domantas Vilys, Šakių „Vytis“

Vid. 21 tšk., penki atk. kam., 7,5 rez. perd., du per. kam., 30 naud. balų

Jeigu ne dvejos Šakių „Vyčio“ pralaimėtos rungtynės, būtent šis krepšininkas būtų tapęs savaitės MVP, kadangi jo naudingumo vidurkis siekė 30 balų.

Krepšininkui mačas su „Gargždais“ buvo naudingiausias karjeroje. Tuomet jis įmetė 25 taškus, atkovojo septynis ir perėmė keturis kamuolius, atliko septynis rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 efektyvumo balus.

Ernestas Jonkus, „Gargždai“

Vid. penkiolika tšk., devyni atk. kam., devyni rez. perd., 2,5 per. kam., 21 naud. balas

E. Jonkus susitikime su Šakių „Vyčiu“ atliko devynis rezultatyvius perdavimus ir pasiekė karjeros rekordą, o kitą dieną kovoje su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ jį pakartojo.

Susitikime su „Vyčiu“ 20 metų 187 cm ūgio gynėjas buvo arti trigubo dublio: 22 taškai, devyni atkovoti kamuoliai ir devyni rezultatyvūs perdavimai. Tuo pačiu jis pasižymėjo ir Marijampolėje: aštuoni taškai, devyni sugriebti kamuoliai ir devyni rezultatyvūs perdavimai.

Justas Sakalauskas, Šakių „Vytis“

Vid. 23,5 tšk., 5,5 atk. kam. 22,5 naud. balo.

 

 

20 metų 200 cm ūgio krepšininkas mūšyje su „Neptūnu-Akvaservis“ užfiksavo asmeninius pelnytų taškų (32) ir surinktų naudingumo balų (30) rekordus.

Einaras Tubutis, Vilniaus „Perlas“

Vid. 15,5 tšk., 7,5 atk. kam., 2,5 rez. perd., 3 per. kam., 2 bl., 24 naud. balai

Pirmąją savaitę šį sezoną pirmenybėse žaidęs 20 metų 207 cm ūgio puolėjas buvo sunkiai sustabdomas, o mače su Šilalės „Lūšimi“ fiksavo geriausius asmeninius rodiklius.

Tada jis pagerino pelnytų taškų (26) ir naudingumo balų (30) rekordus, o aikštėje darė viską: atkovojo keturis ir perėmė tris kamuolius, atliko du rezultatyvius perdavimus ir blokavo vieną metimą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS