Olimpiados favoritai rikiuoja kovos gretas: prasidėjo ikiolimpinė vyrų krepšinio atranka | Diena.lt

OLIMPIADOS FAVORITAI RIKIUOJA KOVOS GRETAS: PRASIDĖJO IKIOLIMPINĖ VYRŲ KREPŠINIO ATRANKA

  • 0

Kaune, Belgrade, Splite ir Kanados mieste Viktorijoje prasidėjo ikiolimpiniai vyrų krepšinio atrankos turnyrai, o Tokijo olimpiados favoritai jau paskelbė savo sudėtis.

Belgrade – pokyčiai

"Žalgirio" arenoje vienintelio kelialapio į Tokijo žaidynes siekia Lietuvos, Venesuelos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos krepšininkai.

Splite kaunasi Vokietijos, Rusijos, Tuniso, Meksikos, Kroatijos ir Brazilijos ekipos, Viktorijoje – Graikijos, Kinijos, Kanados, Urugvajaus, Čekijos ir Turkijos komandos.

Belgrade dalyvių gretas praretino koronavirusas – dėl infekcijos protrūkio į turnyrą neatvyko Senegalo ekipa, tad šiame mieste rungtyniauja Italijos, Puerto Riko, Serbijos, Dominikos Respublikos ir Filipinų atstovai.

Keliose rinktinėse yra Lietuvos krepšinio sirgaliams gerai pažįstamų veidų: Meksikai atstovauja Francisco Cruzas (yra žaidęs Vilniaus "Ryte"), Serbijai – buvę Kauno žalgiriečiai Vasilije Micičius ir Bobanas Marjanovičius, Kroatijai – Željko Šakičius (rungtyniavo Panevėžio "Lietkabelyje").

Vokietijos ekipoje – šią vasarą su "Žalgiriu" sutartį pasirašęs Nielsas Giffey.

L.Scola neatostogauja

Jau žinoma, kad turnyro Kaune nugalėtojai rungtyniaus olimpiados C grupėje, kurioje žais ir 2019 m. pasaulio čempionai ispanai, planetos vicečempionai argentiniečiai ir žaidynių šeimininkai japonai.

Turnyro Kaune nugalėtojai žais olimpiados C grupėje su pasaulio čempionais ispanais ir vicečempionais argentiniečiais bei žaidynių šeimininkais japonais.

Šią savaitę Madride iškilmingai pristatyta Ispanijos rinktinė. Ruoštis olimpinėms žaidynėms vyriausiasis treneris Sergio Scariolo pakvietė aštuoniolika žaidėjų, tarp jų – brolius Pau ir Marcą Gasolius, Rudy Fernandezą, Sergio Rodriguezą, Ricky Rubio, Víctorą Claverą, Willy Hernangomezą, Pierre'ą Oriolą, Alexą Abrinesą, Sergio Llullą.

"Man didelė garbė būti su nacionaline komanda, juo labiau kad ši olimpiada – penkta per mano karjerą. Džiaugiuosi, kad likimas lėmė treniruotis ir žaisti kartu su Juanu Carlosu Navarro, Felipe Reyesu, Jorge Garbajosa, o dabar – ryšėti ekipos kapitono raištį", – kalbėjo R.Fernandezas.

Karjera: 41-ų L.Scola ruošiasi savo penktai olimpiadai. / "Reuters" nuotr.

Pirmas kontrolines rungtynes ispanai planuoja žaisti liepos 3-iąją Valensijoje su Irano rinktine. 8 d. Malagoje ir 10 d. Paryžiuje numatyti mačai su prancūzais, o 18 d. Las Vegase – su olimpiniais čempionais JAV krepšininkais.

Argentinos rinktinės vyriausiojo trenerio Sergio Hernandezo arsenale – penkiolika žaidėjų, kurie šiuo metu treniruojasi Las Vegase.

Tarp kandidatų į pagrindinę sudėtį yra 41-ų Luisas Scola, Vilniaus "Ryte" rungtyniavęs Nicolas Laprovittola, Kauno žalgirietis Patricio Garino, taip pat 18-metis 210 cm ūgio Juanas Francisco Fernandezas.

JAV rinktinė – su K.Durantu

Amerikiečiai pateko į Tokijo olimpiados A grupę, kurioje vietas jau turi ir Prancūzijos bei Irano komandos, o dar prisijungs atrankos varžybas Viktorijoje laimėjusi ekipa.

JAV kovos dvyliktuką sudarys Kevinas Durantas ("Brooklyn Nets"), Bamas Adebayo ("Miami Heat"), Bradley Bealas ("Washington Wizards"), Devinas Bookeris ("Phoenix Suns"), Jeramis Grantas ("Detroit Pistons"), Draymondas Greenas ("Golden State Warriors"), Jrue Holiday'us ("Milwaukee Bucks"), Zachas LaVine'as ("Chicago Bulls"), Damianas Lillardas ("Portland Trail Blazers"), Kevinas Love'as ("Cleveland Cavaliers"), Khrisas Middletonas ("Milwaukee Bucks") ir Jaysonas Tatumas ("Boston Celtics").

Čempionas: K.Durantas su JAV rinktine yra iškovojęs Londono ir Rio de Žaneiro žaidynių aukso medalius. / "Reuters" nuotr.

Trenerių štabui vadovauja Greggas Popovichus ("San Antonio Spurs"), jam padeda Steve'as Kerras ("Golden State Warriors"), Lloydas Pierce'as (dirbo "Atlanta Hawks" klube) ir Jay Wrightas (Vilanovos universitetas).

Į treniruočių stovyklą JAV krepšininkai susirinks liepos 6-ąją. Olimpiniai čempionai ketina žaisti penkerias kontrolines rungtynes: 10 d. – su Nigerijos atstovais, 12 d. ir 16 d. – su australais, 13 d. – su argentiniečiais ir 18 d. – su ispanais.

GALERIJA

  • Karjera: 41-ų L.Scola ruošiasi savo penktai olimpiadai.
  • Čempionas: K.Durantas su JAV rinktine yra iškovojęs Londono ir Rio de Žaneiro žaidynių aukso medalius.
  • Veteranas: Madride surengtoje Ispanijos rinktinės pristatymo ceremonijoje žodį tarė ir trijų olimpinių medalių laimėtojas P.Gasolis.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS