P. Valinsko nesustabdęs „Žalgiris“ turėjo vargo Panevėžyje | Diena.lt

P. VALINSKO NESUSTABDĘS „ŽALGIRIS“ TURĖJO VARGO PANEVĖŽYJE

  • 1

Trečiajame kėlinyje aukštesnę pavarą įjungęs Kauno „Žalgiris“ (29-4) sutvirtino savo poziciją LKL turnyrinės lentelės viršūnėje. Šarūno Jasikevičiaus kariauna Panevėžyje 81:76 (20:24, 17:15, 26:14, 18:23) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (22-13) su rezultatyviausiai pasirodžiusiu Pauliumi Valinsku.

Aukštaitijos klubui paskolintas „Žalgirio“ talentas per 33 minutes įmetė 17 taškų (4/6 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 3/3 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 14 naudingumo balų.

Pirmoje susitikimo dalyje Kauno ekipai daugiausiai problemų kėlęs gynėjas iki ilgosios pertraukos pelnė 12 taškų, o „Lietkabelis“ ilgąją pertrauką pasitiko su minimalia persvara – 39:37.

Valinskui trečiojo kėlinio viduryje smeigus tritaškį, panevėžiečiai buvo priekyje 50:46, tačiau tuomet „Žalgirio“ krepšininkai tarė savo žodį.

 

 

Kitoje atakoje Marius Grigonis pelnė tris taškus ir inicijavo Jasikevičiaus kariaunos spurtą 14:1, po kurio svečiai perėmė iniciatyvą 60:51, o kėlinio pabaigoje pirmąkart įgijo dviženklę persvarą (63:53).

Antroje ketvirtojo kėlinio pusėje Artūrui Milakniui pataikius iš toli, o Grigoniui pridėjus du taškus, „Žalgiris“ turėjo 10-ies taškų pranašumą ir jau atrodė, kad svečiai nužygiuos į užtikrintą pergalę (78:68).

Visgi prieš prasidedant paskutinei minutei Thomasas Walkupas suklydo, Jamarą Wilsoną stabdęs Grigonis užsidirbo nesportinę pražangą ir „Lietkabelis“ vėl kilo į kovą.

 

 

Įžaidėjas realizavo tris baudas, Ikenna Iroegbu paskui smeigė tritaškį, Edgaras Ulanovas suklydo išmetinėdamas kamuolį iš už galinės linijos, Saulius Kulvietis klaidą pavertė taškais ir Nenado Čanako auklėtinių deficitas staigiai ištirpo iki 5 taškų (76:81).

Po „Žalgirio“ minutės pertraukėlės Ulanovas dar kartą suklydo, tačiau kamuolį perėmęs kitas kauniečių „Lietkabeliui“ paskolintas žaidėjas Marius Valinskas išleido jį iš rankų ir daugkartiniai Lietuvos čempionai įsirašė pergalę (81:76).

Puikiai rungtynes pradėję „Lietkabelio“ žaidėjai per pirmąjį kėlinį iš žaidimo pataikė visus 10 metimų (8/8 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai) ir pirmavo 24:20.

Panevėžiečiams nepadėjo traumas besigydantys Simas Jasaitis ir Stefanas Sinovecas.

„Žalgiris“ nuo antroje vietoje esančio Klaipėdos „Neptūno“ atitrūko per dvi pergales, bet vis dar yra sužaidęs vienu maču mažiau. Uostamiesčio ekipai išlieka minimaliausi šansai išstumti kauniečius iš pirmosios vietos, jeigu žaliai-balti pralaimėtų visus tris likusius mačus, o „Neptūnas“ abejas rungtynes laimėtų.

Klaipėdos ir Kauno komandos tarpusavyje „Žalgirio“ arenoje susikaus ketvirtadienį. „Žalgiriui“ taip pat dar liko dvikovos su Alytaus „Dzūkija“ ir Vilniaus „Rytu“.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 17, Jamaras Wilsonas 15, Donatas Tarolis 13, Ikenna Iroegbu 12 (4 kld.).

„Žalgiris“: Marius Grigonis 16, Brandonas Daviesas 15, Edgaras Ulanovas 13 (4 kld.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KAUNIEČIAI

Nerašinėkit nesąmonių - ŽALGIRIS LAIMĖJO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS