Paaiškėjo beveik pusė Europos krepšinio čempionato dalyvių | Diena.lt

PAAIŠKĖJO BEVEIK PUSĖ EUROPOS KREPŠINIO ČEMPIONATO DALYVIŲ

  • 0

Europos čempionato kvalifikacijoje užsivėrė antras langas, po kurio pusėtinai užsipildė dalyvių paveikslas. Prieš lemiamą vasario atrankos etapą dėl vietos varžybose yra ramios vienuolika iš 24 komandų.

Dalyvavimo teisė kartu su turnyro organizavimo atiteko Čekijai, Gruzijai, Vokietijai ir Italijai. Per praėjusį savaitgalį prie jų prisijungė Graikija, Kroatija bei Bosnija ir Hercegovina.

Pirmadienį savąsias rungtynes laimėjusius į pagrindinį turnyrą pateko Ispanija, Ukraina ir Izraelis. Ukrainiečių pergalė prieš Austriją vietą Europos čempionate garantavo titulą ginsiantiems slovėnams.

Likusios trylika rinktinių, tarp jų – ir Lietuvos, dėl teisės kautis Europos elite rungsis vasario lange. Dariaus Maskoliūno auklėtinių lauks mūšiai su 97:89 per pirmąjį langą įveikta Čekija bei Danija, kuriai praėjusį penktadienį sensacingai buvo nusileista 76:80.

Dėl COVID-19 išplitimo Vengrijos rinktinė nesudalyvavo Liublianos burbule. Dėl tos pačios priežasties dalinai subliuško Talino burbulas, kuriame nė vieno mačo nesužaidė Makedonijos krepšininkai. Neįvykusius mačus planuojama organizuoti per vasario langą.

Grupėse, kuriose kovoja Europos čempionato šeimininkės, patenka organizavo teisę turinčios šalys bei dar dvi geriausios komandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS