Paaiškėjo kas gins Lietuvos garbę 18-mečių rinktinėje | Diena.lt

PAAIŠKĖJO KAS GINS LIETUVOS GARBĘ 18-MEČIŲ RINKTINĖJE

Lietuvos vaikinų jaunių iki 18 metų rinktinės treneriai apsisprendė dėl į Europos čempionatą vyksiančio komandos 12-tuko. Po paskutiniųjų kontrolinių rungtynių treneriai paskelbė, kad Lietuvos garbę Senojo žemyno pirmenybėse gins Tomas Dimša, Marius Grigonis, Artūras Gudaitis, Tauras Jogėla, Simonas Kymantas, Lukas Lekavičius, Tomas Lekūnas, Mantas Mockevičius, Rokas Narkevičius, Osvaldas Olisevičius, Martynas Paliukėnas ir Paulius Semaška.

Jaunių Europos čempionatas liepos 21-31 dienomis vyks Vroclave.

Į Lenkiją vyks aštuoni 1993-ųjų gimimo kartos krepšininkai, prieš dvejus metus Kaune tapę Europos 16-mečių vicečempionais. Prieš jų prisijungė anksčiau rinktinėje nežaidęs klaipėdietis Artūras Gudaitis ir trejetas 1994-metais gimusių ir pernai taip pat Europos 16-mečių vicečempionais tapusių vaikinų - M. Grigonis, T. Dimša ir L. Lekavičius.

„Jaunesni žaidėjai rinktinėje ne tik pritapo, bet ir padeda jai, — sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Darius Dikčius. — Tokiame amžiuje jėga jie jau prilygsta metais vyresniems vaikinams. Be to, jie įrodė, kad gali žaisti tokiu lygiu laimėdami 1993 metais gimusių vaikinų Moksleivių krepšinio lygos čempionatą.“

Prieš dvejus metus Europos čempionate šios rinktinės lyderis buvo T. Jogėla, pernai 17-mečių pasaulio čempionate ją į priekį vedė M. Mockevičius. Šiemet per kontrolines rungtynes šie abu krepšininkai liko komandos draugų šešėlyje.

„Mantui trūksta žaidimo praktikos. Jis beveik visą sezoną prasėdėjo ant Palangos „Naglio“ atsarginių žaidėjų suolo ir tai atsiliepė, — analizavo D. Dikčius. — Tauras turi nepaprastus duomenis, atitinka pasaulinio lygio krašto puolėjo modelį. Tačiau jis turi nežiūrėti į tai, kas buvo vakar, ir labai daug dirbti, pirmiausia reikia gerinti metimą.“

Ši Lietuvos 18-mečių rinktinė prieš dvejus metus Europos čempionate užėmė antrąją vietą, pernai pasaulio čempionate buvo ketvirta. Šiemet komandai iškeltas tikslas patekti tarp Senojo žemyno pirmenybių prizininkų.

„Kaip visada, išvykstant į čempionatą yra neramu. Norėtųsi pasirengimui turėti kiek daugiau laiko, žaidimas dar neramina, tačiau tikimės, kad Europos čempionate pasieksime geriausią formą. Pirmas mūsų tikslas yra patekti į antrąjį čempionato etapą. Po to kelsime naujus tikslus“, — sakė D. Dikčius.

Pirmąsias rungtynes Vroclave mūsiškiai žais liepos 21 dieną su Ukrainos rinktine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS