Paskutinėse kautynėse lydės ir sirgalių armija | Diena.lt

PASKUTINĖSE KAUTYNĖSE LYDĖS IR SIRGALIŲ ARMIJA

Kūnu – Miunchene, mintimis – Belgrade ir Pirėjuje. Taip paskutinei Eurolygos reguliariojo sezono akistatai rengėsi Kauno žalgiriečiai. Kazio Maksvyčio auklėtinių tikslus šio vakaro mūšyje su Miuncheno „Bayern“ lėmė vakarykštės dvikovos Serbijoje ir Graikijoje.

Laukė konkurentų

Šiandien pasibaigsiantis 34-asis Eurolygos turas pateiks atsakymus į visus reguliariojo sezono klausimus ir galutinai surikiuos komandas prieš atkrintamąsias varžybas.

„Žalgirio“ krepšininkai vakar į Miuncheną išskrido kupini vilčių, kad vietos elitiniame aštuntuke atsiras ir jiems.

Lietuvių pasirengimą paskutiniosioms reguliariojo sezono rungtynėms apsunkino nežinia dėl konkurentų rezultatų. Iki vakarykščių akistatų kauniečiai su 18 pergalių rikiavosi devinti, bet turėjo realių šansų aplenkti laipteliu aukščiau su 18 laimėjimų buvusią Vitorijos „Baskonia“ arba 19 pergalių sukaupusią Stambulo „Fenerbahce“.

Tam reikėjo baskų nesėkmės mače Pirėjuje su Eurolygos lyderiu „Olympiakos“ arba turkų pralaimėjimo Belgrado „Crvena Zvezda“ tvirtovėje. Ir, žinoma, pačių žalgiriečių triumfo šiandien Miunchene.

Užčiaupė skeptikus

Dar prieš neramų ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis akcentavo: nepriklausomai nuo painios situacijos, jo auklėtiniai sieks finišuoti pergalingai.

Juolab kad dauguma Lietuvos krepšinio žinovų prieš sezoną kauniečiams prognozavo vietą arti turnyro dugno. Buvo svarstoma, kad 10 ar 12 pergalių pernykščiams LKL čempionato bronzos medalių laimėtojams būtų neblogas rezultatas.

Nieko negalime pakeisti ir darysime tai, kas priklauso nuo mūsų.

„Nieko negalime pakeisti ir darysime tai, kas priklauso nuo mūsų. Žinoma, laukiame bet kokios pagalbos“, – prieš skrydį kalbėjo K. Maksvytis.

Treneris pripažino prieš paskutinį turą bendravęs su „Baskonia“ legionieriumi Roku Giedraičiu ir aptaręs turnyro situaciją, kuri labai aktuali ir ispanams. Vis dėlto ne varžovai, o patys žalgiriečiai turės atlikti nuo jų priklausantį darbą Miunchene.

Dovanų nesitiki

„Bayern“ klubas pralaimėjo pastarąsias šešerias Eurolygos rungtynes paeiliui ir su 11 laimėjimų turnyrinių užduočių nebesprendžia. Aukščiau 15-osios pozicijos vokiečiai bet kuriuo atveju nepakils. Tačiau lietuviai dovanų nesitiki.

„Kai nėra šansų patekti į atkrintamąsias varžybas, jų žaidėjų motyvacija gali sumažėti. Tačiau tai tik teorija, o viskas sprendžiasi aikštėje“, – dėstė K. Maksvytis.

Prognozuojama, kad Miunchene „Žalgirį“ palaikys rekordinis lietuvių būrys – apie 2 tūkst. sirgalių.

„Šiais metais visose kelionėse jautėme paramą. Nemažai sirgalų atvykdavo iš Lietuvos, prisijungdavo ir svetur gyvenantys lietuviai. Turime didelę sirgalių armiją“, – sakė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS