Pirmasis blynas trenerių nenuvylė | Diena.lt

PIRMASIS BLYNAS TRENERIŲ NENUVYLĖ

„Kaip ir visos komandos tikimės gero sezono“, - sakė kaunietis Gediminas Petrauskas. Jo treniruojamai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybės prasidėjo pralaimėjimu.

„Pieno žvaigždės“ išvykoje 84:95 nusileido Vilniaus „Ryto“ komandai.

„Esame nauja komanda, tad viskas suprantama, nors kartais galėjome pasinaudoti varžovų klaidomis, labiau pasitikėti savo jėgomis“, - aiškino G.Petrauskas.

Nepaisant nesėkmės, treneris nedramatizavo padėties ir tikino, jog komanda nusiteikusi tobulėti sezono eigoje.

„Vilniečiai lemiamu momentu tapo agresyvesni, geriau pataikė, bet svarbiausia, kad nenuleidome rankų ir kovėmės iki pabaigos. Laukia daug treniruočių, ypač mūsų legionieriams reikės prisitaikyti prie europietiško krepšinio“, - dėstė jis.

G.Petrausko kolega Dainius Adomaitis buvo nusiteikęs optimistiškai.

„Rezultatas džiugina, pergalė yra, buvo tikrai labai gerų momentų, kai labai gerai dalijomės kamuoliu surasdami žaidėjus, kur norime juos surasti. Faktas, kad turime padaryti žingsnį gynyboje kai kuriuose situacijose“, – aiškino D.Adomaitis.

„Kaip visada per pirmąsias rungtynes buvo daug nervingumo, noro, bet kokybės pritrūko. Faktas, kad pirmoje pusėje padarėme daug klaidų ir davėme per daug atsikovoti kamuolių puolime. Turėdami antrą šansą, jie tikrai gerai naudojosi, bet antroje pusėje pavyko susitvarkyti šituos du dalykus, tikrai gerai dalijomės kamuoliu ir faktas vienas, kad laukia daug darbo“, - sakė jis.

Treneris atkreipė dėmesį į „Pieno žvaigždžių“ įžaidėją Johną Gilloną, pelniusį 23 taškus.

„Mūsų aukštaūgiai nebuvo iš karto pasiruošę padėti gynėjams. Buvo trys labai geros situacijos, kur buvome pasiruošę ir apsigynėme, bet keturis kartus jis nubaudė. Faktas, kad jis yra labai talentingas žaidėjas puolime, tikrai greitas ir tokio akcento prieš nedėjome, nes nebuvome matę jų momentų iš draugiškų rungtynių, bet vis tiek turime geriau reaguoti jau mačo metu“, - tęsė D.Adomaitis.

Pasak vairininko, jis stengėsi suteikti šansą pasirodyti visiems gynėjams, stengdamasis išnaudoti jų stipriąsias savybes – vienų puolimo talentą, kitų – patikimą gynybą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS