Pirmasis rinktinės blynas – gardus, o kokie bus kiti? | Diena.lt

PIRMASIS RINKTINĖS BLYNAS – GARDUS, O KOKIE BUS KITI?

"Pirmas vaizdas džiugina. Aišku, dar anksti daryti rimtas išvadas, bet pasirengimas olimpiadai prasidėjo pozityviai", – sakė Rimantas Grigas. Krepšinio specialistas, dirbęs ne su vienu dabartiniu Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatu, mano, kad šiemet mūsų šalies komanda bus gana galinga, kad iškovotų kelialapį į olimpines žaidynes.

Dominavo po krepšiais

Dariaus Maskoliūno auklėtiniams pirmojoje repeticijoje neprireikė vargti – lietuviai "Žalgirio" arenoje 95:62 (28:20, 22:21, 23:9, 22:12) nušlavė Dominikos Respublikos krepšininkus. Nors vos susirinkę į treniruočių stovyklą šeimininkai iškart žengė į aikštę, pirmasis varžovas jiems neprilygo nė iš tolo.

Bokštų iš NBA vedami mūsiškiai visiškai dominavo po krepšiais ir po Roko Giedraičio dėjimo iš viršaus pirmojo kėlinio pabaigoje jau buvo įgiję dviženklį pranašumą (28:18).

Vėliau lietuviai, realizavę net 79 proc. dvitaškių (31 iš 39), nė akimirkai neleido sudvejoti savo pranašumu. Rungtynėms nebuvo registruoti Gytis Masiulis ir Mantas Kalnietis, kuris vis dar gydosi čiurnos traumą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Jonas Valančiūnas, per 16 min. surinkęs 17 taškų (8/9 dvit., 0/1 trit., 1/1 baud.), 6 atkovotus kamuolius, 1 rezultatyvų perdavimą. Domantas Sabonis per 17 min. pelnė 9 taškus (4/6 dvit., 1/1 baud.), atkovojo 4 bei perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Trykšta noru ir energija

Maskvos CSKA naujokas Marius Grigonis pridėjo 13 taškų, tačiau 5 kartus suklydo. Lukas Lekavičius įmetė 12 taškų (5 rez. perd.), Eimantas Bendžius ir Regimantas Miniotas po 9, Mindaugas Kuzminskas ir Tomas Dimša po 7, Rokas Jokubaitis 6 (5 rez. perd.). Dominikos Respublikos ekipai daugiausia taškų pelnė: Rigoberto Mendoza ir Victoras Lizas po 9, Luisas Santosas 8 (7 atk. kam.), Andresas Felizas ir Angelis Nunezas po 7. Laimėtame mače taškus pelnė 11 iš 12 aikštelėje pasirodžiusių Lietuvos krepšininkų. Pataikyti nepavyko tik Arnui Butkevičiui.

Mes taikėme gynybą, kuri su šiais dviem dideliais (D.Saboniu ir J.Valančiūnu) gal ir nėra labai priimtina.

"Mano akimis didžiausias pozityvas, kad, nepaisant trumpo poilsio, visi žaidėjai susirinko, visi nusiteikę, visi nori. Čia – tradicijos nuo nepamenamų laikų, noras rinktinėje žaisti visada yra, tas mus labiausia džiugina", – komentavo Darius Maskoliūnas.

"Mes taikėme gynybą, kuri su šiais dviem dideliais (D.Saboniu ir J.Valančiūnu) gal ir nėra labai priimtina, bet norėjome ją išsibandyti ir momentais tai neblogai atrodė, – dėstė treneris. Pasirengimo laikas trumpas, todėl per vaizdo peržiūrų sesijas jie patys daugiau pamato, patys daugiau įsitikina, įtiki, ką mes bandome akcentuoti ir ką turime daryti tinkamai."

Laukia rusai

Buvęs Lietuvos jaunimo rinktinių ir Kauno "Žalgirio" ekipos treneris Rimantas Grigas akcentavo ne tik pagrindinę mūsų ekipos jėgą – galingus aukštaūgius, bet ir pagalbinių žaidėjų indėlį.

Vienas tokių – R.Grigo jaunimo rinktinėse treniruotas puolėjas Tadas Sedekerskis. Šis Ispanijoje rungtyniaujantis aukštaūgis rinktinėje laikomas pagrindiniu kandidatu dengti Luką Dončičių. Birželio pabaigoje Kaune startuosiančiame olimpiniame atrankos turnyre rungtynės su slovėnais gali tapti lemiamomis kovoje dėl kelialapio į Japoniją.

"Tadas iškart parodė, kad yra nusiteikęs atlikti būtiną darbą, jog įsitvirtintų rinktinėje. Net neabejoju, kad jam pavyks ir jis pravers nacionalinei komandai olimpiniame turnyre. Tokio darbštumo ir darbo etikos žaidėjo reikėtų dar gerai paieškoti", – po mačo su Dominikos Respublikos krepšininkais kalbėjo R.Grigas.

Artimiausios draugiškos rungtynės lietuvių laukia birželio 22-ąją prieš Rusijos rinktinę. Rusai prieš išvyką į Kauną draugiškose rungtynėse 77:64 (15:14, 19:17, 22:14, 21:19) įveikė turnyro šeimininkus turkus. Rusijai 14 taškų surinko Andrejus Voroncevičius (5 atk. kam.), po 11 – Semionas Antonovas ir Vladimiras Ivlevas (5 atk. kam.), po 8 – Ivanas Strebkovas ir Michailas Kulaginas. Turkijos rinktinei 15 taškų pelnė Cedi Osmanas (1/7 trit.), 10 – Omeras Yurtsvenas, 9 – Sertačas Šanli (12 atk. kam.), 6 – Berkas Ugurlu. Ankstesniame mače 80:62 pergalę buvo pasiekę turkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS