Pirmasis „Wolves“ legionierius – Argentinos rinktinės centras | Diena.lt

PIRMASIS „WOLVES“ LEGIONIERIUS – ARGENTINOS RINKTINĖS CENTRAS

LKL naujokai „Wolves“ surado pirmąjį legionierių. BasketNews žiniomis, Alytuje žaisiantis klubas pasiekė susitarimą su 30 metų 209 cm ūgio Argentinos rinktinės vidurio puolėju Marcosu Delia.

„Wolves“ oficialiai patvirtino BasketNews informaciją. Klubo pranešime skelbiama, kad su Delia sudaryta vienerių metų sutartis, su galimybe pratęsti bendradarbiavimą dar vieneriems.

Anksčiau „vilkai“ į savo būrį pakvietė lietuvius Adą Juškevičių, Kristupą Žemaitį, Eigirdą Žukauską, Regimantą Miniotą, Arną Beručką bei Vitalijų Kozį.

Jam debiutiniame sezone vadovaus Rimas Kurtinaitis, kuriam taip pat talkins asistentas Aurimas Jasilionis bei fizinio rengimo treneris Deividas Rinkevičius.

„Esame labai laimingi, kad prie mūsų prisijungė Marcosas, kuris, pirmiausia, yra labai patyręs, įvairaus lygio krepšinio matęs atletas, taip pat ilgametis Argentinos vyrų rinktinės narys“, – oficialiame „Wolves“ pranešime cituojamas komandos krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

„Visų pirma, tai labai protingas krepšininkas, kuris gerai išpildo savo vaidmenį abejose aikštės pusėse. Mobilus, atletiškas centras, puikiai žaidžiantis du prieš du, o gynyboje galintis pasiūlyti universalumą. Be to, dar ir puikus kamuolio skirstytojas, kuris gali padėti atsiskleisti kitiems žaidėjams.“

Delia pastaruosius du sezonus rungtyniavo Trieste.

Italijos čempionate gaudamas pasireikšti po 22 minutes, aukštaūgis 2021-2022 m. rinko vid. 10,1 taško (59,1 proc. dvit.), 5,7 atkovoto kamuolio, po 2 rezultatyvius perdavimus bei 15,5 naudingumo balo.

Geriausią savo mačą argentinietis sužaidė su Tomo Dimšos Trevizo „NutriBullet“, kai į protokolą įsirašė 23 taškus, 9 atkovotus kamuolius bei 32 naudingumo balus.

Vienas sėkmingiausių savo rungtynių Delia turėjo su Bolonijos „Virtus“, kai pasižymėjo 13 taškų, 7 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 22 naudingumo balais.

Delia anksčiau atstovavo „Virtus“, Badalonos „Joventut“ ar Mursijos „UCAM“.

Centras yra ilgametis Argentinos rinktinės narys.

Pernai Tokijo olimpinėse žaidynėse Delia per 22 minutes turėjo 7,5 taško, 6 atkovotų ir 1,5 perimto kamuolio vidurkį.

2023-ųjų pasaulio čempionato atrankoje Delia indėlis Argentinos nacionalinėje komandoje siekia vid. 9,3 taško, 7 atkovotus kamuolius, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 14,3 naudingumo balo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

RENKAMES spot'e po tiltu :: Lietuva – Estija (tiesiogiai) :: Legendos.clan.su

SUSIJUSIOS NAUJIENOS