Pirmieji kovos rikiuotėje – strategai | Diena.lt

PIRMIEJI KOVOS RIKIUOTĖJE – STRATEGAI

Iki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) naujo sezono likus šiek tiek daugiau nei trims mėnesiams, dauguma komandų jau turi strategus, o skambiausias pokytis sudrebino vicečempionų klubo trenerių štabą.

Pasiūlė mažesnę algą

Išsiskyrė Vilniaus "Ryto" ir Dainiaus Adomaičio keliai: sostinės klubas nepasinaudojo galimybe pratęsti sutarties su šiuo krepšinio specialistu.

"Rytas" paaiškino, kad dėl pasaulinės pandemijos sukeltų padarinių ir ekonominio neapibrėžtumo priverstas mažinti kitų metų biudžetą, todėl neturės finansinių galimybių išlaikyti per pastaruosius metus savo vertę išauginusio trenerio.

Neoficialiais duomenimis, 46-erių D.Adomaičiui buvo pasiūlytas maždaug triskart mažesnis atlyginimas, nei strategas uždirbo iki šiol.

"Džiaugiuosi, kad du sezonus pavyko įgyvendinti visus klubo iškeltus tikslus", – atsisveikindamas tvirtino D.Adomaitis.

"D.Adomaičio sportinius rezultatus "Ryto" klube vertiname tik teigiamai. Neturime priekaištų", – reziumavo klubo generalinis direktorius Rolandas Jarutis.

Nepamiršo K. Maksvyčio

LKL čempionate trečią vietą užėmęs Panevėžio "Lietkabelis" dar vieniems metams pratęsė sutartį su kroatu Nenadu Čanaku.

44-erių strategas "Lietkabelio" ekipai vadovaus jau trečią sezoną. Pernai ir šiemet Karaliaus Mindaugo taurės turnyre panevėžiečiai užėmė trečią vietą, pateko į 2019–2020 m. Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Deja, N.Čanakui kol kas nepavyko pelnyti tiek "Lietkabelio" gerbėjų simpatijų, kad nukonkuruotų buvusį šios komandos vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį.

Panevėžio klubo sirgaliai socialiniuose tinkluose rinko geriausią pastarojo dešimtmečio ekipą. K.Maskvyčiui teko 62 proc. balsų.

"Lietkabelis" ruošiasi dalyvauti Europos taurės turnyre, kuriame jau rungtyniavo 2016–2017 m. (pateko į TOP 16 ir F grupėje užėmė 3-iąją vietą) bei 2017–2018 m. (po reguliariojo sezono B grupėje užėmė penktą vietą).

"Šis turnyras – antras pagal pajėgumą Europoje. Garbė ir prestižas dalyvauti tokiose varžybose, o mūsų sirgaliams ir rėmėjams – galimybė pamatyti aukštesnio lygio komandas", – pabrėžė "Lietkabelio" klubo direktorius Martynas Purlys.

Augimo neplanuoja

Tebegalioja Šarūno Jasikevičiaus darbo sutartis su Kauno "Žalgiriu", Žydrūno Urbono – su Utenos "Juventus", o Tomas Gaidamavičius turėtų toliau treniruoti Klaipėdos "Neptūną".

"Iš kai kurių rėmėjų jau esame gavę tam tikrų signalų apie skiriamos paramos sumažėjimą, tačiau tai nebus drastiški skaičiai. Vis dėlto teks mažinti biudžetą, bet tikėtinas ir optimistinis scenarijus – kad padėtis galbūt bus tokia pat, kaip praeitą sezoną. Deja, klubui augti galimybių neturėsime", – interviu LRT sakė Ž.Urbonas.

"Juventus" strategas patvirtino: didelė tikimybė, kad ekipoje liks penki šeši ar net daugiau žaidėjų iš ankstesnės sudėties.

Utenos komanda siekia vietos Čempionų lygos turnyre, kuriame dalyvavo 2016–2017 m. (mačą dėl kelialapio į aštuntfinalį 77:78 ir 54:75 pralaimėjo Atėnų AEK) bei 2017–2018 m. (A grupėje užėmė šeštą vietą – 4 pergalės ir 10 pralaimėjimų).

Suteiks šansų jaunimui

Prienų "CBet" pratęsė sutartį su vyriausiuoju treneriu Mantu Šerniumi, su juo klube liko ir kiti specialistai: treneriai Marius Leonavičius ir Dainius Šalenga, fizinio rengimo treneris Lukas Dzimidas ir gydytojas Robertas Narkus.

"CBet" ruošiasi artėjančiam sezonui – treniruočių stovykloje dirba komandai jau atstovavę Martynas Varnas, Gediminas Maceina, Ernestas Mankauskas, Elvinas Žemaitis ir jauni krepšininkai Simas Jarumbauskas, Einaras Tubutis, Justinas Jogminas, Tomas Zdanavičius, Evaldas Džiaugys.

"Reikės dar labiau atsijauninti, tačiau būtina išlaikyti kelis patyrusius žaidėjus, kurie aikštėje galėtų padėti jaunimui, būtų jiems pavyzdys. Dar aktyviau ieškosime talentų, kurie pas mus galėtų užaugti", – kalbėjo M.Šernius.

Pasvalio "Pieno žvaigždės" sukirto rankomis su Gediminu Petrausku –  nuo 2017-ųjų su Aukštaitijos ekipa dirbantis 35-erių treneris jai vadovaus dar vieną sezoną.

Treneris mėgsta pastovumą

"Ruoštis naujam sezonui pradėjome nuo svarbiausios grandies – trenerių štabo. Tikimės ir šiemet suburti jaunų ir ambicingų žaidėjų komandą, todėl svarbu, kad jai vadovautų su jaunimu mėgstantis dirbti specialistas. Džiaugiamės, kad Šiaulių miesto patriotas Antanas Sireika sutiko likti mūsų gretose", – teigė "Šiaulių" klubo direktorius Mindaugas Stankevičius.

Prioritetai: šansų jaunimui suteiks ne vien Prienų, bet ir Šiaulių komandų strategai. / bcsiauliai.lt nuotr.

2017-aisiais į Šiaulius iš Utenos "Juventus" sugrįžęs A.Sireika dar bent vieną sezoną treniruos komandą, kuriai jau vadovavo ir 1995–2002 m., ir 2008–2012 m.

"Norime, kad jauni krepšininkai norėtų tapti gerais profesionalais, kovotų ir stengtųsi. Man malonu matyti, kai žaidėjas gerai užsirekomenduoja ir kyla karjeros laiptais, – yra pabrėžęs A.Sireika. – Esu pastovus žmogus, man permainos nelabai patinka. Mėgstu improvizuoti per rungtynes, pateikti varžovams naujovių, tačiau pokyčių gyvenime nesinori."

Praeitą LKL sezoną "Šiauliai" užėmė aštuntą vietą, o tarp nugalėtų varžovų – ir "Žalgiris" (86:83).

V.Chomičius – apie politiką

Ar Alytaus "Sintek-Dzūkijos" ekipos strategui Valdemarui Chomičiui vėl teks derinti darbą krepšinio klube ir veiklą miesto savivaldybės taryboje, į kurią jis išrinktas kaip Lietuvos centro partijos atstovas?

Pareigos: olimpinis čempionas V.Chomičius treniravo Alytaus krepšininkus ir dirbo šio miesto savivaldybės taryboje. / "BC Dzūkija" nuotr.

"Visą gyvenimą buvau ne tik krepšinio žmogumi, bet net politikos priešininkas. Netgi šiandien savęs negaliu vadinti politiku, gal labiau ūkvedžiu, galinčiu pagelbėti tvarkant miesto reikalus, gerinant miestiečių gyvenimą, – interviu portalui "Dzūkijos veidas" yra sakęs V.Chomičius. – Politika susidomėjau pamatęs, kaip ankstesnė Alytaus valdžia nesąžiningai ir nepagarbiai elgėsi su krepšinio komanda "Dzūkija". Mano nuomone, sportas ir kultūra – būtini miesto įvaizdžio formavimo veiksniai. Alytui turėti savo krepšinio komandą – garbės reikalas."

Pernai LKL debiutavęs treneris Marius Kiltinavičius su Kėdainių "Nevėžiu" buvo pasirašęs tik vienų metų darbo sutartį.

Kėdainiečiai užėmė paskutinę, dešimtą, poziciją, tačiau, LKL valdybos sprendimu, neprarado vietos elitiniame šalies krepšinio divizione.

Liepą – naujas turnyras

Planuojama, kad 28-asis LKL čempionatas startuos rugsėjo 19-ąją, o liepos mėnesį bus surengtas bendras LKL ir Krepšinio asociacijos "3 prieš 3" turnyras "Hoptrans 3x3".

Varžybose dalyvaus dvylika komandų – devynios iš LKL ir trys "3 prieš 3" ekipos.

"To, kad aukščiausiu lygiu susivienytų profesionalų ir trijulių krepšinis, Europoje dar nebuvo", – tvirtino vienas iš asociacijos "3 prieš 3" įkūrėjų Rolandas Skaisgirys.

Prie šio renginio organizavimo prisidės ir didelį tarptautinį turnyro potencialą matanti Tarptautinė krepšinio asociacijų federacija (FIBA).

"Hoptrans 3x3" prizų fondą sudarys 74 tūkst. eurų. Jį išsidalys visos komandos, o didžiąją dalį – pajėgiausios aštuonios ekipos.

GALERIJA

  • Pirmieji kovos rikiuotėje – strategai
  • Pirmieji kovos rikiuotėje – strategai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS