P. Motiejūnas: permainos padės renkant „Žalgirio“ biudžetą | Diena.lt

P. MOTIEJŪNAS: PERMAINOS PADĖS RENKANT "ŽALGIRIO" BIUDŽETĄ

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai neslepia, jog naujasis Eurolygos turnyro formatas jiems turėtų palengvinti komandos biudžeto rinkimo naštą. Tačiau dalyvavimas varžybose, kuriose grumiasi tik elitiniai varžovai, įpareigoja pasitempti ir pačius žalgiriečius.

Apie naujojo Eurolygos formato privalumus papasakojo „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Kauniečių vadovas neseniai grįžo iš Barselonos, kur 11 klubų atstovai sutarė keisti varžybų sistemą, taip atveriant kelius didelėms rėmėjų investicijoms.

- Kaip vertinate šias permainas?

- Labai teigiamai. Džiaugiamės, kad atsiranda stabilumas, mūsų darbo tąsa.

- Vos pristačius naujojo turnyro formatą pasigirdo kritika, jog Eurolyga taps uždara ir taip bus paminti sportiniai principai…

- Kodėl? Jie lieka. Juk turnyre garantuotas vietas gaus elitinės komandos, kurios nuolat rodo aukščiausius rezultatus savo šalių čempionatuose. Be to, pagal sportinį principą į Eurolygą kasmet pateks Europos taurės laimėtojas. Taip pat trijų nacionalinių pirmenybių laimėtojai.

- Ar tai reiškia, kad naujasis formatas – be trūkumų?

- Sunku pasakyti jo neišbandžius. Pradėsime žaisti ir pamatysime, ar gali būti geriau, ar tai – tobula. Tačiau pasikeitimų gali būti.

- Ar kovos naujojoje Eurolygoje bus sunkesnės?

- Žinoma, juk iš 16 ekipų 11 bus elito klubai, kurie visą laiką kovoja dėl aukščiausių vietų ir turi didesnius biudžetus. Anksčiau sėdėdavome per burtų ceremoniją ir laukdavome, kiek grandų gausime – tris ar du, o dabar susitiksime su visais.

- Kokios prognozės dėl žiūrovų lankomumo?

- Tikimės augimo. Pagal ankstesnę sistemą buvo rizika po pirmo etapo iškristi į žiūrovams mažiau įdomų Europos taurės turnyrą, o dabar bus 15 garantuotų rungtynių namuose su aukščiausio lygio priešininkais. Sakoma, kad naujovė yra NBA modelio kopija. Norėtųsi, kad ji sirgaliams patiktų.

- Kaip keisis tarptautinių „Žalgirio“ rungtynių tvarkaraštis?

- Krūvis padidėja šešiomis rungtynėmis. Tai nėra labai daug. Tvarkaraščio dar neaptarinėjome, bet gali būti, kad sezonas prasidės keliomis savaitėmis anksčiau.

- Ar visos šios naujovės padės jūsų klubui renkant biudžetą?

- Jokios abejonės. Atsiranda stabilumas. Einant pas rėmėjus užtikrinta vieta dešimčiai metų elitiniame turnyre taps dideliu privalumu. Rėmėjai pajaus didesnę naudą, nes jie bus matomi visoje Europoje. Tačiau tai įpareigoja ir mus pačius, turėsime pasitempti.

- Ar jau aišku, kiek konkrečiai gausite iš prizinio fondo?

- Ne. Kol kas buvo įvardinta tik bendra suma, kuri bus išdalinta klubams. Sistema paaiškės vėliau, kaip ir sumos už bendrą pergalę Eurolygoje ir atskirus pasiekimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS