Istorinis jaunųjų žalgiriečių triumfas po 15 metų | Diena.lt

ISTORINIS JAUNŲJŲ ŽALGIRIEČIŲ TRIUMFAS PO 15 METŲ

„Viskas susigulės ir tik vėliau suprasiu, ką šiems jaunuoliams pavyko padaryti. Tai – fantastinis pasiekimas“, - džiaugėsi Vytautas Pliauga. Jo treniruojamas Kauno „Žalgiris-2“ po 15-os metų pertraukos triumfavo "7bet-NKL“ čempionate.

„Sunku spėlioti apie kiekvieną iš jų. Svarbiausia, kad toliau augtų, neužriestų nosies, išliktų alkani ir kuklūs. Reikia kiekvieną kartą stengtis iš visų jėgų. Manau, jų lubos labai aukštos", - apie savo auklėtinius dėstė V.Pliauga.

Ilgą laiką atsilikinėjęs Kauno „Žalgiris-2“ ketvirtajame kėlinyje kilo į lemiamą šturmą, o Dovydo Butkos tritaškis iki mačo pabaigos likus 19 sek. padovanojo kauniečiams „7bet-NKL“ aukso medalius. Žalgiriečiai Telšiuose vykusiame finale 69:65 įveikė Mažeikių „M Basket“.

Po penkerių metų pertraukos į finalo ketvertą grįžęs „Žalgiris-2“ aukso medalius iškovojo pirmą kartą nuo 2007-2008 m. sezono.

Iki mačo pabaigos likus 56 sek. Motiejus Krivas išprovokavo penktąją Artūro Jomanto asmeninę pražangą bei nuo baudų metimų linijos surinko vieną tašką, Karolis Guščikas atsakė dviem baudomis (65:64).

Likus 19 sek. po „M Basket“ krepšiu kilo sąmyšis, po kurio kamuolys atsidūrė Dovydo Butkos rankose, žalgirietis smeigė tolimą metimą – 67:65.

Kitoje aikštės pusėje po krepšiu veržėsi Karolis Babušis, tačiau jo mestą dvitaškį nupūtė M. Krivas. Rungtynes taikliais baudos metimais uždarė Gytis Nemeikša (69:65).

Prieš tai trečiajame ketvirtyje „M Basket“ buvo nutolusi rekordiniu 14 taškų pranašumu (52:38), tačiau jaunieji žalgiriečiai atsakė spurtu 7:0 ir prieš lemiamą kėlinį atsilikinėjo 7 taškais – 45:52.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Gytis Nemeikša, per 33 minutes pelnęs 16 taškų bei su 20,5 naudingumo balo vidurkiu išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

„Labai netikėta, važiavau į finalo ketvertą tikėdamasis iškelti čempionų taurę, tai padaryti pavyko, o tas MVP tik papildomas paskatinimas“, - sakė G. Nemeikša.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Gytis Nemeikša 16 (3/5 trit.), Liutauras Lelevičius 14 (4/7 dvit., 1/5 trit.), Kajus Kublickas 13 (2/7 dvit., 2/5 trit.), Motiejus Krivas 9 (2/7 dvit., 5/12 baud., 13 atk. kam.), Dovydas Butka 7 (6 atk. kam., 3 per. kam.).

 

Mažeikiškiams: Artūras Jomantas 16 (5/13 dvit., 6/8 baud., 9 atk. kam., 4 rez. perd., 4 kld.), Karolis Guščikas 15 (5/7 dvit., 5/6 baud., 8 atk. kam.), Karolis Babušis 13 (4/9 dvit., 1/5 trit.), Jokūbas Rubinas 11 (3/5 trit.), Simas Jasaitis 10 (4/4 dvit.).

"Kai atėjau į komandą spalio pabaigoje, buvome priešpaskutiniai, o nužygiavome iki finalo, o tai mūsų klubui yra tikrai geras pasiekimas", - pernelyg nesikrimto Mažeikių ekipos strategas Darius Dimavičius.

GALERIJA

  • Istorinis jaunųjų žalgiriečių triumfas po 15 metų
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

R

Šaunuoliai, SVEIKINU!!!!

Anonimas

Tikri šaunuoliai. Labai NORISI, kad eurolygos žaidejai imtu iš savo jaunesniu brAliuku 'avyzdi ir kovotu kai' jie... O TAI VEL GAUS NUO RYTO, o gal ir nuo Lietkabelio išgrauš ????

Anonimas

Saunuoliai,ju vieta LKL

SUSIJUSIOS NAUJIENOS