Po itin varginančios kelionės – dvikova su daug pažįstamų veidų turinčia „Dinamo“ | Diena.lt

PO ITIN VARGINANČIOS KELIONĖS – DVIKOVA SU DAUG PAŽĮSTAMŲ VEIDŲ TURINČIA „DINAMO“

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiadienį pradeda FIBA Čempionų lygos kovas ir pirmoji varžovė yra Italijos vicečempionė Sasario „Dinamo“ ekipa.

Šalies pirmenybėse Gianmarco Pozzecco treniruojama komanda startavo sėkmingai – iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų ir tik praėjusį sekmadienį patyrė pirmąją nesėkmę, kai 59:65 nusileido Triesto „Trieste“ krepšininkams.

„Dinamo“ sudėtyje – daug pažįstamų veidų. Dar praėjusiame sezone Eurolygoje žaidė ir Milano „AX Armani“ garbę gynė įžaidėjas Curtisas Jerrellsas, taip pat šiame turnyre 2017–2018 metų sezone varžėsi Jamelas McLeanas. Puikiai pažįstamas Kroatijos rinktinės narys Miro Bilanas, iš Europos taurės ekipos persikėlęs Dwayne‘as Evansas ir lietuvis Paulius Sorokas. Tiesa, puolėjas kol kas nesužaidė nė vieno oficialaus mačo su „Dinamo“ apranga.

„Lietkabelio“ kelionė į Sardinijos salą buvo ilga ir varginanti – Nenado Čanako auklėtiniai iš Rygos skrido į Romą, ten jų laukė penkių valandų persėdimas, kuris buvo dar ilgesnis, kadangi skrydį dar valandai atidėjo dėl audros. Sasario mieste esantį viešbutį komanda pasiekė apie 1 valandą nakties. Apie būsimus varžovus ir kelionę svetainei „kklietkabelis.lt“ pasakojo treneris-skautas Laimonas Eglinskas.

– Kokį žaidimą propaguoja „Dinamo“ ekipa?

– Jie koncentruojasi žaidimui baudos aikštelėje, kadangi turi labai gerą priekinę liniją. Vos tik turi progą, iškart siunčia kamuolius po krepšiu ir automatiškai atsiranda daugiau laisvės metikams, kurie nevengia atakuoti iš trijų taškų zonos. Labai svarbūs J. McLeanas ir D. Evansas, taip pat puikiai pastarąjį mačą sužaidė M. Bilanas.

– Pastarajame mače Triesto komanda pasiekė pergalę. Ko galima pasimokyti iš jų?

– Jie pasiūlė gerą ir kietą krepšinį. Pati „Dinamo“ mėgsta bėgti į greitą puolimą, o oponentai gerai prisitaikė. Jeigu ne M. Bilanas, būtų dar prastesnis vaizdas, nes stigo gynėjų indėlio.

– Kiek svarbus komandai C. Jerrellsas?

– Jis yra vienas iš pagrindinių komandos gynėjų, kuris daug laiko turi kamuolį savo rankose ir dažniausiai žiūri, kaip atakas pabaigti pačiam. C. Jerrellsas yra tvirtas kairiarankis, turintis gerą prasiveržimą į kairę pusę. Tas pats Marco Spissu labai panašaus kalibro kairiarankis, kuris labai panašiai atakuoja krepšį. Panašaus stiliaus žaidėjai, bet M. Spissu labiau kuria komandos draugams, o C. Jerrellsas – pats užbaiginėja atakas.

– Pats G. Pozzecco buvo itin emocingas žaidėjas. Kiek jo komanda žaidžia emocijų vedama?

– Stefano Gentile ir Michele Vitali yra labai emocingai žaidėjai, kurie greitai užsidega. Turime tai išnaudoti kaip vieną iš faktorių, kuris taptų pliusu mums.

– Kiek įtakos gali turėti ilga kelionė?

– Be abejonės, kad tai gali turėti įtakos nuovargiui, kadangi kelionė užsitęsė ir viešbutį pasiekėme tik pirmą valandą nakties. Lietuvoje paanalizavome varžovų žaidimą, ryte prisitaikysime prie jų arenos erdvių ir lankų. Esame profesionalai, todėl turime eiti ir žaisti.

– Kokie pagrindiniai akcentai prieš rungtynes?

– Reikia žaisti kietą, gerą, kokybišką krepšinį su gera gynyba, kurią visada akcentuojame. Jeigu norime laimėti, turime visas 40 minučių žaisti visiškai susikoncentravę kiekviename epizode.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS