Po pergalės – atsargus klaipėdiečių džiaugsmas | Diena.lt

PO PERGALĖS – ATSARGUS KLAIPĖDIEČIŲ DŽIAUGSMAS

„Tai dar nėra pabaiga. Tad vykstame namo susikaupę“, - kuklinosi Kazys Maksvytis. Jo auklėtiniai trečiadienį pasiekė antrąją pergalę LKL mažajame finale ir atsidūrė per žingsnį nuo bronzos medalių.

Penktadienį klaipėdiečių namuose laukia trečiosios serijos rungtynės, galinčios tapti paskutinėmis.

„Tikėjausi, kad kaip ir kiekvienos rungtynės, šitos bus kitokios. Taip ir nutiko, pasiekėme sunkią pergalę. Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome situaciją, todėl esu patenkintas. Ypač tuo, jog ketvirtajame kėlinyje atakavome oponentų silpnąsias puses ir tai pavyko. Surinkome nemažai vadinamųjų pigių taškų“, – aiškino K.Maksvytis.

Paklaustas, kodėl „Lietkabelis“ sumažino atsilikimą nuo 16 iki 1 taško, treneris pirmiausia akcentavo tai, jog klaipėdiečiai per tą atkarpą tinkamai neatsakė į varžovų atletiškumą.

„Žinojome, jog antrąją dalį „Lietkabelis“ žais agresyviau, bet neatsakėme į tai ir mus nubaudė. Buvo prarastų kamuolių ir lengvų jų pelnytų taškų“, - dėstė jis.

Anot K.Maksvyčio, pirmojoje mačo dalyje dominavo puolimas ir tai leido klaipėdiečiams susikrauti nedidelį pranašumą. Pasiteiravus, ko reikia, kad klaipėdiečiai pergalingai užbaigtų seriją ir nebegrįžtų į Panevėžį, jis atšovė: „Turime susitvarkyti su lengvais taškais, antrais šansais ir greituoju puolimu. Bet turime ir patys užpulti“.

K.Maksvyčio kolega Nenadas Čanakas labiau nei taktinius sprendimus sureikšmino psichologinius aspektus. Jo nuomone, tokiose rungtynėse nugalėtoją gali nulemti kovingumas, charakteris ir atsidavimas.

Serbas pripažino, jog trečiadienio mačą jo auklėtiniai pradėjo be energijos, pernelyg dažnai prasižengdavo, todėl ir ėmė atsilikinėti. Kita vertus, vėliau pasiviję klaipėdiečius, „Lietkabelio“ krepšininkai patys nepataikė baudos metimų bei nesugebėjo apsiginti nuo varžovų tritaškių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS