Prancūzijos rinktinės treneris: M. Kalnietį visi spaudžia 10 metų | Diena.lt

PRANCŪZIJOS RINKTINĖS TRENERIS: M. KALNIETĮ VISI SPAUDŽIA 10 METŲ

Prancūzijos rinktinės vyriausiasis treneris Vincentas Collet prieš pasaulio čempionato mačą su Lietuvos komanda pasidalijo labiausiai įsiminusiais įvykiais, susijusiais su mūsų šalimi.

Pirmasis – 2013 metų Europos čempionato finalas Slovėnijoje sostinėje Liublianoje, kuomet Prancūzija 80:66 įveikė Lietuvą.

Antrasis – 2011 metų Europos čempionato grupės etapo rungtynės Vilniuje, kurias prancūzai prieš Lietuvą laimėjo 73:67. Visgi V. Collet labiausiai įsiminė ne pačios rungtynės.

„Tuomet Vilniuje nuskambėjusį Lietuvos himną prisiminsiu visada“, – bendraudamas su Lietuvos žurnalistais sakė V. Collet.

Prancūzija į antrąjį etapą atsinešė visas tris pergales, o Lietuva – dvi. Mūsiškiams rytojaus pergalė yra būtina, kadangi suklupus liktų labai menkos viltys prasibrauti į ketvirtfinalį.

„Lietuva yra labai gera komanda. Žinome, kad rungtynės bus labai sudėtingos ir kietos. Australija įveikė Lietuvą, o mes žinome, kad nugalėti australus yra labai sunku.

Lietuvių vidurio puolėjai yra labai geri, bet taip pat solidžiai žaidžia gynėjai. Puikų darbą atlieka Marius Grigonis, dar vienas labai geras žaidėjas – Edgaras Ulanovas. Tai nauji žaidėjai, kurie anksčiau nebuvo atsiskleidę“, – pasakojo V. Collet.

Prancūzijos rinktinės krepšininkai gerai pažįsta Mantą Kalnietį, kuris ne tik ne vienerius metus susitiko su šios šalies rinktine, bet ir praėjusį sezoną su Vilerbano ASVEL tapo Prancūzijos čempionu.

Kalnietis praėjusiame mače sulaukė itin kibios gynybos iš Australijos gynėjų. Ar to paties galima tikėtis iš Prancūzijos?

„Mes žaisime taip pat, kaip ir su ankstesnėmis varžovėmis. Žinome, kad Kalnietis yra labai svarbi Lietuvos rinktinės dalis. Be abejonių, jam duosime spaudimo, bet to negana. Kalnietį visi spaudžia 10 metų ir jis labai dažnai atlieka gerą darbą“, – teigė treneris.

Kaip pripažįsta pats V. Collet, prancūzai kol kas nežaidė su pačiais stipriausias varžovais. Pirmajame etape Prancūzija susitvarkė su Vokietija, Jordanija ir Dominikos Respublika. Į antrąjį etapą kartu su prancūzais prasibrovė Dominikos Respublika.

„Nežaidėme su vienodo lygio varžovais, todėl šį savaitgalį pamatysime kitą vaizdą. Žinome, kad artėjančios rungtynės bus labai sunkios. Mano komanda yra jauna ir nuolat tobulėja“, – pabrėžė Prancūzijos rinktinės vairininkas.

Prancūzijos ekipoje yra eilė NBA žaidžiančių atletų. Atvykti į rinktinę neatsisakė ir Rudy Gobertas, ir Evanas Fournier, ir Nicolas Batumas bei kiti.

Kaip V. Collet pavyksta į komandą privilioti NBA atletus?

„Manau, kad jiems patinka žaisti šalies rinktinėje. Jie tai darė dar tuomet, kai buvo jauni ir nebuvo išvykę į NBA. Tai liko jų atmintyje. Dabar komanda turi labai gerus santykius. Mes sulipdėme labai įdomią rinktinę ir tikimės, kad mums pasiseks. Viena komanda buvo su Borisu Diaw ir Tony Parkeriu, tuomet mes laimėjome medalius, o dabar yra nauja karta ir vėl turime viską įrodyti. Tai yra motyvacija“, – pasisakė V. Collet.

Mačas tarp Prancūzijos ir Lietuvos rinktinių startuos šeštadienį 15 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DARIUS

LIETUVIAI TIK SUSIKAUPKIT IR NUGALESIT . JUS SAUNUOLIAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS