Prastą varžovų tarpusavio chemiją akcentavęs J. Zdovcas gyrė D. Motiejūną | Diena.lt

PRASTĄ VARŽOVŲ TARPUSAVIO CHEMIJĄ AKCENTAVĘS J. ZDOVCAS GYRĖ D. MOTIEJŪNĄ

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną Eurolygos dvigubą savaitę, o pirmasis mačas laukia namuose su ką tik trenerį Zvezdaną Mitrovičių atleidusia ir Sašą Obradovičių pasikvietusia „Monaco“.

Donato Motiejūno atstovaujama Eurolygos debiutantė solidžiai pradėjo sezoną, tačiau penkių pralaimėjimų serija komandos vadovus privertė imtis permainų.

Žalgiriečių vairininkas Jure Zdovcas prieš laukiančią akistatą išskyrė varžovų puolimo potencialą ir nežinojo, ar S. Obradovičius jau galės treniruoti komandą trečiadienį.

„Tai – puolimo komanda su daug taškų rinkėjų ir individualiai stiprių žaidėjų, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas. – Jie nėra labai geri gynyboje, bet turi kelis solidžius žaidėjus ir prie savojo krepšio, labai atletiškus. Jie pakeitė trenerį ir kiekvieną mačą žaidžia su skirtinga rotacija, todėl sunku pasakyti, kokius juos pamatysime rytoj.“

„Nežinau, ar S. Obradovičius rytoj galės būti čia, viskas įvyko labai greitai, – tęsė slovėnas. – Jie žaidė sekmadienį prieš Strasbūro komandą, jie nelabai turi laiko kažką keisti. S. Obradovičius anksčiau juos treniravo, žino klubą, pažįsta atmosferą, bet žaidėjai jau yra kiti. Matosi, kad komandos chemija nėra gera, bet atvyksta naujas treneris ir pamatysime, kas keičiasi.“

– Ar trenerio pasikeitimai kažkaip keičia jūsų pasiruošimą rungtynėms?

– Ne. Mes tiesiog ruošiamės normaliai visiems žaidėjams. Praėjusiais metais dirbau Prancūzijoje, pažįstu dauguma žaidėjų ir turime būti pasiruošę.

– Prieš sezoną daugelis apie „Monaco“ kalbėjo, jog tai bus Mike'o Jameso komanda, bet dabar krepšininkas susiduria su įvairiomis problemomis. Ar turite informacijos apie jo žaidimą rytoj?

– Bandžiau rinkti informaciją, bet nesu iki galo tikras. Rytoj pamatysime, ar jis žais.

– D. Motiejūnas yra dar vienas lietuvis, atvykstantis žaisti į Kauną. Ką jis duoda „Monaco“?

– Jis turėjo kelias geras rungtynes pastaruoju metu. Jis yra išplečiantis aikštę penktas numeris, puikiai žaidžiantis nugara į krepšį, moka gerai perduoti kamuolį ir yra labai geras žaidėjas. Kaip esu sakęs anksčiau, visada yra puiku turėti centrą, kuris gali pataikyti iš toli. Jis turi dydį, yra sukaupęs daug patirties ir neabejotinai turime būti pasiruošę jam, ypatingai baudos aikštelėje, kur jis yra labai geras. Galime turėti problemų su juo.

– Ką S. Obradovičius gali duoti komandai per trumpą laiką ir ar tai skirtingas treneris lyginant su Z. Mitrovičiumi?

– Nematau didelių skirtumų. Nepažįstu jų labai gerai, bet iš išorės žinau, kad S. Obradovičius yra labai griežtas, mylintis discipliną. Ir jo laukia nelengvas darbas priversti šią komandą žaisti labiau disciplinuotai. Bet jie turi daug žaidėjų, galinčių tai daryti gerai, ir jam reikia surasti tik gerą chemiją.

– Ar po prastų rungtynių Prienuose pajautėte žaidėjų reakciją treniruotėse?

– Taip, žinoma. Turėjome labai gerą treniruotę vakar, nors dar žaidėme sekmadienį. Dirbame, taisome klaidas, taip pat skiriame dėmesį puolimui. Viską pamatysime rytoj.

– Kokia Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko situacija?

– J. Strelnieks jau yra pasiruošęs žaisti, o Jankūnui dar per anksti. Vakar jis darė tik pirmą treniruotę, bet kiti žaidėjai jaučiasi gerai.

– Ar Nielsas Giffey jau yra pasiruošęs 100 procentų?

– Taip, jei matėte paskutines mūsų rungtynes, jis žaidė labai teisingai ir yra labai mums naudingas. Jis turi dydį, gynyboje užsiima geras pozicijas ir yra pasiruošęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS