Pratęsimą stebuklingai išplėšęs „Lietkabelis“ palaužė „Šiaulius“ | Diena.lt

PRATĘSIMĄ STEBUKLINGAI IŠPLĖŠĘS „LIETKABELIS“ PALAUŽĖ „ŠIAULIUS“

  • 1

Gražus mūšis neutraliems žiūrovams ir nervų karas sirgaliams – taip galima apibūdinti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mačą Panevėžyje. Čia „Lietkabelis“ (12-6) Kyle’o Vinaleso įspūdingo metimo dėka išplėšė pratęsimą ir jame 108:105 (24:26, 23:24, 24:21, 25:24, 13:10) pražudė „Šiaulius“ (5-13).

Rungtynių herojumi tapo K.Vinalesas, pataikęs metimą jau su ketvirto kėlinio sirena ir išplėšęs papildomas 5 minutes. Per pratęsimą „Lietkabelis“ kontroliavo situaciją ir atsilaikė prieš šiauliečius.

Iš viso K.Vinaleso sąskaitoje – 32 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 35 naudingumo balai. Jam tai ir rezultatyviausios, ir efektyviausios „Betsafe-LKL“ rungtynės.

Pirmą tarpusavio mačą namuose „Lietkabelis“ laimėjo net 101:76, surengęs rezultatyviausią sezono pasirodymą.

Panevėžio komanda tik pirmosiomis minutėmis pasidžiaugė pranašumu – vėliau situacijos kontrolę perimti siekė „Šiauliai“. Mindaugas Lukauskis žaidė solidžiai, nepaisant amžiaus, o su komandos draugų pagalba svečiai pirmavo 36:31. Tiesa, greitai rezultatas apsilygino (38:38), o vėliau situacija vis kartodavosi: šiauliečiams pabandžius pabėgti, panevėžiečiai vis eliminuodavo skirtumą.

Drama tęsėsi ir toliau, o Panevėžio klubas po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį tik ketvirtame kėlinyje. Džordže Gagičius ir Gytis Masiulis skirtumą mažino iki minimalaus (79:80), o K.Vinalesas išvedė į priekį „Lietkabelį“ – 82:80. Tiesa, viską nubraukė Elvaras Fridrikssonas ir Martynas Varnas – „Šiauliai“ vėl pirmavo – 91:89.

„Lietkabelis“ proga nepasinaudojo, o E.Fridrikssonas savo metimu kone tvirtino pergalę šiauliečiams – 93:89. Vis tik Vytenis Lipkevičius šovė iš toli, liko vos 15 sekundžių, M.Lukauskis sumetė baudas, o K.Vinalesui tyčia prametus antrą baudos metimą, dar liko 4 sekundės – 93:95. To užteko – su sirena pataikęs K.Vinalesas išplėšė pratęsimą, kuriame situaciją kontroliavo šeimininkai, tiesa, „Šiauliai“ galiausiai ėmė naudotis progomis.

Kasparas Bėrzinis skirtumą mažino iki minimalaus (105:106), bet kai liko 11 sekundžių K.Vinalesas pridėjo baudas, o „Šiaulių“ paskutinė ataka tiksli nebuvo.

„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 32, Gytis Masiulis 23, Margiris Normantas 14, Vytenis Lipkevičius 11, Paulius Valinskas 10.

„Šiauliai“: Kasparas Bėrzinis 25, Elvaras Fridrikssonas 21 (8 rez. perd.), Andy Van Vlietas ir Mindaugas Lukauskis po 16, Martynas Varnas 15 (8 atk. kam.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Per kurią vietą lūžo tie Šiauliai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS