Prestižinį prizą atsiėmęs R. Jokubaitis: NBA žiūri ne į mano statistiką Eurolygoje | Diena.lt

PRESTIŽINĮ PRIZĄ ATSIĖMĘS R. JOKUBAITIS: NBA ŽIŪRI NE Į MANO STATISTIKĄ EUROLYGOJE

Eurolygos „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą atsiėmęs Rokas Jokubaitis mano, kad įvertinimas turėtų pritraukti daugiau dėmesio iš NBA ir nekantrauja žengti ant parketo finalo ketverte.

21-erių gynėjas papasakojo apie pojūčius atsiėmus prestižinį prizą, laukiantį pusfinalį su Madrido „Real“ bei dėmesį iš Niujorko „Knicks“ stovyklos.

„Tikrai varginantis dalykas, bet labai patiko, – apie apdovanojimų įteikimo ceremoniją sakė Jokubaitis. – Tiek daug legendų susirinkę, šalia manęs tokie žaidėjai sėdėjo, tikrai įspūdingai.

Jauduliuko buvo, normalu, bet vien tik geros emocijos. Draugai ir šeimos nariai išgyrė, kad gerai atrodžiau. Viskas puikiai gavosi.“

– Kokie sveikinimai paliko didžiausią įspūdį?

– Nežinau, kas labiausiai įsiminė, bet pats smagiausias dalykas, kad Niko (aut. past. Nikola Mirotičius) pasiėmė MVP. Su savo metimų partneriu turime tokius pasiekimus, tad tikrai smagu.

– Kaip manote, kodėl Mirotičius nusipelnė MVP, o ne kažkas kitas?

– Buvo daug diskusijų, aš su draugais irgi diskutavau. Man viso sezono metu nebuvo net klausimų. Kiti sako, kad išėmus Niko, mes taip pat gerai žaistume, bet visą sezoną tokį lygį išlaikyti tokioje komandoje ne kiekvienas sugebėtų. Šiemet likome pirmi, jis visiškas lyderis, stabilumas įspūdingas. Todėl jis ir vertas.

– Ką turėtų daryti „Barcelona“, kad pratęstų pergalių seriją prieš „Real“?

– Su jais žaisime gal septintą kartą šį sezoną ir vieni apie kitus žinome viską. Tiesiog reikia, kad kiekvienas žaidėjas kažką duotų komandai. Nesvarbu jis žais 20 ar 5 minutes. 40 minučių bus kautynės ir reikės atrodyti kuo solidžiau, išimti jų greitą puolimą, lengvus taškus. Labai sunku pranašauti, kai susitinka tokio lygio komandos, tad susitiksime rytoj.

– Kaip pats jaučiatės prieš savo pirmą finalo ketvertą?

– Dar sunku viską suprasti, bet rytoj bus kita situacija – ateis jaudulys. Dabar labiau pakylėtas, visiškai nauji dalykai. Labai smagu ir pats jausmas, kad esu tarp geriausias komandų ir žaidėjų labai patinka.

– Ar Higginsas gali tapti lemtingu faktoriumi?

– Faktas. Aišku, šį sezoną jis daug nežaidė, traumos ir visa kita. Tačiau patirtis – dvi čempionų taurės ir finalo MVP. Gal jis dabar ne geriausioje formoje, bet tokiais momentais mums tokių žaidėjų reikia. Higginsas gali būti tas žaidėjas, kuris gali mus patempti.

– Kokios patirties pasiėmėte iš serijos su „Bayern“?

– Visi žinome, kad „Bayern“ yra labai stipri komanda, moka kitų komandų lyderius išjungti iš žaidimo. Mums buvo tas pats. Faktas, kad asmeniškai serija nebuvo įspūdingiausia. Gal veikė pirmųjų atkrintamųjų jaudulys, nežinojau, ko tikėtis. Tačiau labai gera patirtis ir svarbiausia, kad laimėjome ir bus iš ko pasimokyti.

Paminėjote, kad jaudulys ateis rytoj. Ką darote, kad jį numuštumėte?

– Jei jaučiu jaudulį, vadinasi viskas bus gerai. Man būna atvirkščiai, jei nejaučiu jaudulio – gali būti palaida bala aikštelėje. Atrodo, kad nelabai svarbu pasidaro, jei nesijaudinu. Jeigu čia jausiu visą dieną jaudulį, tik liksiu labiau susikaupęs, įsiminsiu, ko nori treneris ir to nepamiršiu.

– Kokį įspūdį palieka „Real“ pastaruoju metu?

– Manau, kad nė vienas iš jūsų nesitikėjo, kad serija baigsis 3-0. Gal nurašėme Madridą, bet jie parodė, kad tikrai gali žaisti. Aišku, Tel Avivas irgi nedemonstravo įspūdingo žaidimo. „Real“ dabar yra tikrai geroje formoje. Pergalės prieš juos gali atrodyti labai apgaulingai, jos šiuo momentu visiškai pasimiršo. Dabar yra 0-0 ir rytoj pamatysime.

– Ar po „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimo sulaukėte reakcijos iš „Knicks“? Kaip manote, kiek tokie apdovanojimai padaro įspūdį NBA organizacijoms?

– Aš manau, kad jie žiūri ne kaip aš atrodau Eurolygoje ar kokia statistika. Visi žinome, kad NBA apdovanojimai sukelia labai daug dėmesio. Manau, kad pamatė tie žmonės, jog yra „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimas ir tai sukelia jiems didesnę emociją nei highlightai ar kažkas dar. Manau, kad į blogą tikrai neišėjo šis apdovanojimas. Stebėsime, kas bus, bet patys skaitėte, kad kitą sezoną dar liksiu Barselonoje ir stengsiuosi dar didesnį įspūdį jiems palikti.

– Ar turėjote konkretų pokalbį su Niujorko atstovais?

– Agentas gal turėjo, bet su juo dar nespėjau pabendrauti. Po šio finalo ketverto pabendrausime.

– Mirotičius dėkojo Calathesui atsiėmęs MVP, o ar jūs turite Calathesui už ką padėkoti?

– Turiu už viską. Jis mane pagloboja ir aikštelėje, ir už jos ribų. Esame įžaidėjai, vienas kitą gerai suprantame. Įspūdingas žaidėjas ir asmenybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS