R. Kurtinaitis: pergalė su „Rytu“ prieš „Chimki“ priartino mane prie šios komandos | Diena.lt

R. KURTINAITIS: PERGALĖ SU „RYTU“ PRIEŠ „CHIMKI“ PRIARTINO MANE PRIE ŠIOS KOMANDOS

  • 0

Lietuvos krepšinio specialistas Rimas Kurtinaitis treneriu dirba 18 metų, o aštuoni iš jų atiduoti Maskvos srities „Chimki“ klubui.

60-metis lietuvis neabejoja, jog būtent pergalė su tuometiniu Vilniaus „Lietuvos rytu“ 2009-ųjų Europos taurės finale prieš „Chimki“ priartino jį prie darbo Rusijos klube.

„Tą kartą kalbėjome apie biudžetų skirtumus ir niekas „Ryto“ dėl to nelaikė favoritu, – oficialiam Eurolygos tinklalapiui sakė R. Kurtinaitis. – „Chimki“ turėjo tokius žaidėjus kaip Jorge Garbajosą, Carlosą Delfino, Timofejų Mozgovą, Maciejų Lampę... Vieni geriausių krepšininkų pasaulyje buvo toje super komandoje. Galbūt jie mūsų neįvertino ir nežinau, kas atsitiko, bet mes žaidėme 150 procentų savo galimybių. Kartais ne talentai laimi rungtynes, bet alkis. Tą dieną mes buvome alkanesni už „Chimki“.“

„Manau, kad tas mačas mane priartino prie „Chimki“, – tęsė Kurti. – Tuomet Rusijos klubo vadovai pamatė, kaip aš dirbu, ir tai buvo mano didelis žingsnis link didžiojo krepšinio.“

Pirmoji R. Kurtinaičio patirtis „Chimki“ prasidėjo 2011-aisiais ir tęsėsi iki 2016-ųjų, o į klubą lietuvis grįžo 2018-2019 m. sezono viduryje, kai pakeitė Georgiosą Bartzoką.

„Treneris – karys, kuris ateina ir kovoja. Taigi tą kartą buvo mano eilė atvykti viduryje kovos“, – vaizdingai savo sugrįžimą į klubą prisiminė R. Kurtinaitis.

Per aštuonerius metus R. Kurtinaitis su „Chimki“ iškovojo dvi Europos taures, taip pat surengė gerų pasirodymų ir Eurolygoje.

Lietuvis džiaugėsi buvimu „Chimki“ klube ir jo suteikiamomis sąlygomis.

„Kiekvienas iš mūsų turi tikslų gyvenime ir kai vieną pasieki, žiūri į kitą, o šis klubas tau suteikia gerą šansą tai daryti. Kartais tu turi idėjas, bet neturi galimybių to įgyvendinti. „Chimki“ man – puikus klubas, nes yra stiprus pasirašyti sutartis su gerais žaidėjais, kurie leidžia siekti titulų“, – tikino specialistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS