R. Šiškausko taurės turnyras baigėsi lietuvių ekipų pergalėmis | Diena.lt

R. ŠIŠKAUSKO TAURĖS TURNYRAS BAIGĖSI LIETUVIŲ EKIPŲ PERGALĖMIS

  • 0

Pirmasis tarptautinis Ramūno Šiškausko taurės turnyras dviem Lietuvos penkiolikmečių rinktinėms baigėsi pergalėmis ir dviem medalių komplektais. Sekmadienį Lietuvos U15 vaikinai pasipuošė aukso medaliais, o merginos iškovojo bronzos medalius.

„Labai malonu, kad įvyko šis turnyras, įdomus ir naudingas jaunimui. Linkiu, kad mūsų vaikinai ir merginos iš projekto „Talentų U15 karta” nesustotų ir tobulėtų toliau“, – pranešime cituojamas sakė R. Šiškauskas, kuris jau dvejus metus yra Lietuvos krepšinio federacijos projekto „Talentų U15 karta” ambasadorius.

Šio projekto dalyvių pagrindu ir buvo sudarytos Lietuvos penkiolikmečių merginų ir vaikinų rinktinės. R. Šiškausko turnyras buvo šio sezono „Talentų U15 kartos” išleistuvės.

„Viena karta išleista, kita jau laukia. Jau rytoj prasideda naujas ateinančio sezono talentų projektas“, – sakė Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausiasis treneris Rolandas Radvila.

Sezono pabaigtuvės abiem Lietuvos rinktinėms buvo džiaugsmingos. Merginos iškovojo pirmąją pergalę turnyre, 62:47 (12:12, 14:13, 22:10, 14:12) įveikusios baltaruses. Vaikinai šventė trečią pergalę iš trijų, 69:46 (16:11, 18:11, 20:5, 15:19) sutriuškindami Rusijos rinktinę.

Po dviejų iš eilės nesėkmių Aušros Naidėnienės auklėtinės dvikovą su kaimynėmis baltarusėmis pradėjo kovingai ir ryžtingai ėjo pergalės link. Lemtingas buvo trečiasis kėlinys, kai lietuvės vertė viešnias klysti, o pačios atakavo taikliai.

Šias rungtynes ypač naudingai žaidė dvi Lietuvos rinktinės gynėjos – Brigita Sinickaitė (16 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 18 naudingumo balų) ir Dominyka Paliulytė (13 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 24 naudingumo balai).

Savo ruožtu Lietuvos vaikinai, vadovaujami Edvino Justos, tik pirmąjį kėlinį vertė savo gerbėjus kiek pasijaudinti. Vėliau lietuvių pranašumas prieš rusus tik didėjo. Įspūdingas buvo trečiasis kėlinys, virtęs Lauryno Vaištaro šou. Ketvirtasis kėlinys jau buvo tik formalumas, o paskutinės atakos lietuviai net nerengė.

L.Vaištaras pelnė 14 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 26 naudingumo balus. Kitas puolėjas Erikas Jermolajevas įmetė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

Pasibaigus šioms rungtynės, kurios lėmė pirmąją vietą, buvo paskelbti simboliniai turnyro penketai, naudingiausieji žaidėjai ir apdovanoti prizininkai.

Simboliniai penketai:

merginos –
Jana Haliakova (Baltarusija)
Brigita Sinickaitė (Lietuva)
Magdalena Landwehr (Vokietija)
Adela Burtova (Čekija)
Emily Bessoir (Vokietija)
vaikinai –
Kay Bruhnke (Vokietija)
Vladan Lazič (Kroatija)
Laurynas Vaištaras (Lietuva)
Dmitrijus Kadošnikovas (Rusija)
Erikas Jermolajevas (Lietuva)

Naudingiausi turnyro žaidėjai – Emily Bessoir (Vokietija) ir Erikas Jermolajevas (Lietuva).

Galutinė komandų rikiuotė turnyre:

merginos –
1.Vokietija
2.Čekija
3.Lietuva
4.Baltarusija
vaikinai –
1.Lietuva
2.Kroatija
3.Rusija
4.Vokietija

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS