Revanšą pasiekusi „Juventus“ ekipa išlygino mažojo finalo serijos rezultatą | Diena.lt

REVANŠĄ PASIEKUSI „JUVENTUS“ EKIPA IŠLYGINO MAŽOJO FINALO SERIJOS REZULTATĄ

  • 0

Visos iki šiol atkrintamųjų serijos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) baigėsi „sausai“, tačiau bent vienoje jau taip tikrai nenutiks.

Mažajame finale Utenos „Juventus“ namie 85:74 (23:21, 21:13, 17:18, 24:22) atsirevanšavo Panevėžio „Lietkabeliui“, tad serijoje dabar lygu 1:1.

„Juventus“ komandai tai pirmoji sezono pergalė prieš panevėžiečius, maža to, ji iškovota be Igno Vaitkaus, Martyno Paliukėno ir Vaido Kariniausko. „Lietkabelis“ neturi suspenduoto Kyle’o Vinaleso.

Rungtynių pradžioje rezultatas nuolat svyravo į abi puses, tik antrajame ketvirtyje „Juventus“ ėmė veržtis į priekį labiau – 31:26. Martynas Gecevičius parodė, ką moka geriausiai, pataikė tolimų metimų ir taip leido prieš ilgąją pertrauką savo komandai turėti dviženklę persvarą – 44:34.

Antrąją rungtynių dalį uteniškiai pradėjo dar pozityviau – Bryanto Crawfordo ir Vytauto Šulskio tritaškiai didino skirtumą – 50:37. Nors panevėžiečiai stengėsi mažinti skirtumą, vis sulaukdavo atsako. Gytis Masiulis ir Margiris Normantas leido „Lietkabeliui“ prieš paskutinį ketvirtį turėti vienaženklę persvarą (52:61), o ketvirtą kėlinį taikliai pradėjo Marius Valinskas.

Intriga liko maksimali (65:71), Paulius Valinskas buvo taiklus, bet eilinį sykį atsakomosios rolės ėmėsi Mindaugas Kupšas – 75:67. Svarbius baudų metimus išnaudojo Džordže Gagičius, vėliau tritaškį pridėjo P.Valinskas, bet tašką rungtynėse dėjo B.Crawfordas. Pirmiausiai jis pataikė iš toli, vėliau išprovokavo pražangą ir taip „Juventus“ pirmavo 83:74.

„Juventus“: Bryantas Crawfordas 20 (7 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 18, Martynas Gecevičius 12, Vytautas Šulskis 8 (6 atk. kam.), Gintautas Matulis ir Aurimas Urbonas – po 7.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 19, Gytis Masiulis 14, Margiris Normantas ir Paulius Valinskas (4 rez. perd.) – po 13, Vytenis Lipkevičius 7 (8 atk. kam.), Marius Valinskas 5.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS