Dramatišką Belgrade išgyvenęs A. Trinchieri: didžiuojuosi savo komanda | Diena.lt

DRAMATIŠKĄ BELGRADE IŠGYVENĘS A. TRINCHIERI: DIDŽIUOJUOSI SAVO KOMANDA

„Didžiuojuosi komanda, nes laimėjome, nebūdami disciplinuoti ir preciziški, ko ir prašiau. Tai nebuvo žaidimas apie tikrą krepšinį, tai buvo žaidimas apie širdį“, - aiškino Andrea Trinchieri. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pratęsė pergalių seriją, Eurolygos 26-ojo turo susitikime išvykoje nugalėję Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 93:91 (23:22, 22:23, 23:20, 25:26).

Rungtynių pradžioje dominavo Keenano Evanso ir Lauryno Biručio duetas: amerikietis pataikė iš toli ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus aukštaūgiui – 9:7. Po Rolando Šmito taškų ir K.Evanso tritaškio „Žalgiris“ pirmavo 14:9. Iš toli įmetė ir Lukas Lekavičius bei Dovydas Giedraitis, po perimto kamuolio lengvus taškus rinko Arnas Butkevičius, o pirmąjį kėlinį galingu dėjimu užbaigė Kevarriusas Hayesas – 23:22.

Varžovų gynybą įveikęs Brady Manekas įdėjo su pražanga, Edmondas Sumneris pelnė 5 taškus iš eilės – 31:28. K.Evansas pataikė savo trečiąjį tritaškį, baudų metimus realizavo Edgaras Ulanovas – 36:35. Po R.Šmito dvitaškio ir Tomo Dimšos tolimo metimo varžovų trenerių štabas prašė minutės pertraukėlės – 41:37. Antrąjį kėlinį užbaigė L.Biručio dvitaškis po E.Sumnerio perdavimo ir pastarojo du baudų metimai – 45:45.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje žalgiriečiai puikiai dalijosi kamuoliu ir surasdavo laisvus žaidėjus prie trijų taškų linijos: taip pasižymėjo D.Giedraitis, K.Evansas, R.Šmitas ir E.Ulanovas – 59:53. Iš arčiau taiklūs buvo K.Evansas ir L.Birutis, bet varžovai atsakė savo atkarpa – 63:65. Per trečiojo kėlinio paskutines pustrečios minutės kauniečiai apgynė savo krepšį, o kitoje pusėje tritaškį smeigė B.Manekas bei baudas sumetė K.Evansas – 68:65.

„Crvena Zvezda“ pradėjo ketvirtą kėlinį 7 taškais iš eilės, tačiau L.Biručio puskablis ir K.Evanso, E.Ulanovo bei R.Šmito metimai atstatė tą patį skirtumą – 77:74. K.Evansas (80:76) ir T.Dimša (83:80) taikliai atakavo iš toli, o R.Šmitas taisė netaiklų komandos draugo metimą – 85:81. Metimą iš vidutinio nuotolio įmetė E.Ulanovas, vieną baudą pataikė D.Giedraitis, A.Butkevičius prametė dvi, o likus žaisti 30 sekundžių po krepšiu prasiveržė K.Evansas – 90:87. E.Ulanovas įmetė vieną baudą, T.Dimša buvo taiklus abusyk ir galiausiai „Žalgiris“ šventė pergalę 93:91.

„Žalgiris“: K.Evansas 25 (5/10 trit., 6 rez. perd.), R.Šmitas 13, L.Birutis 12 ( 2 blk.), E.Ulanovas 9, T.Dimša 8 (2 per. kam.), E.Sumneris 7, B.Manekas 6, D.Giedraitis 6 (4 rez. perd., 3 per. kam.), L.Lekavičius 3, K.Haysesas 2, A.Butkevičius 2.

„Crvena Zvezda“: Y.Dos Santosas 21 (14 rez. perd.), L.Mitrovičius 15, N.Nedovičius 15 (4 rez. perd.), R.Giedraitis 11 (8 atk. kam.).

„Su „Partizan“ rodėme geresnį krepšinį, bet pralaimėjome. Dabar žaidėme blogiau, bet turėjome daugiau pasitikėjimo ir užsispyrimo. Stengiamės mokytis, išgyventi ir eiti į priekį. Buvome turnyro lentelės pabaigoje, o dabar viskas yra lyg filmas „Išgyventi ir eiti pirmyn“. Mes norime tik to, - sakė A. Trinchieri. - Dabar laukia ilga pertrauka ir tai keista. Esmė, kad ji praverstų žaidėjams ir jų sveikata. Tai mūsų esminiai aktoriai. Turime padaryti viską, kas įmanoma, jog išlaikytume juos sveikus ir šviežius“.

 

GALERIJA

  • Dramatišką Belgrade išgyvenęs A. Trinchieri: didžiuojuosi savo komanda
  • Dramatišką Belgrade išgyvenęs A. Trinchieri: didžiuojuosi savo komanda
  • Dramatišką Belgrade išgyvenęs A. Trinchieri: didžiuojuosi savo komanda
  • Dramatišką Belgrade išgyvenęs A. Trinchieri: didžiuojuosi savo komanda
zalgiris.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Nėra čia ko džiūgauti

nes eilinį kartą paaiškėjo, kad be Evanso ir kitų legionierių Žalgiris yra visiškoj šiknoj, realybė tokia, kad Evansas artimiausioje perspektyvoje tikrai paliks klubą kaip galimai ir kiti legionieriai....o kas tada?....dugnas, nes savų talentų ir partriotų neišsiugdėme...

Jooo

Kleiza per laidą sakė, kad Evanso kaina dabar 2 milijonai. Reikėtų kitais metais kažkaip susimesti.

Vladas

Nesuprantu,kas gali žiūrėti tą juodulyną.Tik save negerbiantis ir visai atsilupęs žmogėnas.Tai mano nuomonė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS