Rinktinėje darbus pradedantis K. Maksvytis ruošiasi detalesniam pokalbiui su D. Maskoliūnu | Diena.lt

RINKTINĖJE DARBUS PRADEDANTIS K. MAKSVYTIS RUOŠIASI DETALESNIAM POKALBIUI SU D. MASKOLIŪNU

Lietuvos rinktinės vairą perėmęs Kazys Maksvytis sulaukė pirmtako Dariaus Maskoliūno sveikinimo, tačiau naujasis nacionalinės komandos vedlys savo kolegai artimiausiu metu turės daugiau klausimų.

Naujajame poste debiutuojantis K. Maksvytis pamažu dėliojasi darbotvarkę, kurios jam iki šiol dar neteko patirti – didelės apimties kandidatų sąrašo projektavimas, rinktinės darbų langų sistemoje dėliojimas ir krūvio derinimas dirbant klube ir nacionalinėje komandoje.

„Kol kas dar neteko kalbėtis, bet būtinai reikės, – nuotolinėje spaudos konferencijoje atsakė K. Maksvytis. – Kol kas Darius pasveikino su postu, apsikeitėme formaliomis žinutėmis. Be abejo, susisieksiu su juo paklausinėti apie užkulisius, apie štabą, žaidėjus, kuriais liko patenkintas ir kuriais nusivylė. Taip pat kaip geriau išnaudoti kai kuriuos žaidėjus, tikrai pasikeisime šita informacija.“

Pirminė K. Maksvyčio užduotis – suformuoti štabą, kurio strategas dar nedetalizavo – nors ir turi kelis patvirtinimus, laukia likusių kandidatų atsakymų. Oficialiai savo asistentus rinktinės vyr. treneris viliasi pristatyti kitą savaitę.

Tiesa, Permės „Parma“ vairininkas atskleidė besitikintis turėti bent vieną asistentą, kuriam jau teko darbuotis FIBA langų sistemoje.

Juodraščio variante K. Maksvytis pradėjo dėlioti žaidėjų kandidatų sąrašą, kurį planuoja paskelbti po mėnesio.

Pirmasis atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą langas bus organizuojamas lapkričio 22-30 dienomis. Lapkričio 26-ąją laukia namų akistata su Bulgarija, o lapkričio 29-ąją – išvykos rungtynės su Čekija. F grupėje taip pat varžysis Bosnija ir Hercegovina.

Su jaunimo rinktinėmis triskart Europos ir sykį pasaulio čempionu tapęs darbėniškis aukščiausius tikslus sau kelia ir su vyrų nacionaline komanda. Nors mėgino susilaikyti nuo skambių pareiškimų, specialistas patikino, jog lūkesčiai – aukščiausi.

„Be abejo tikiuosi (medalio), – sakė K. Maksvytis. – Jeigu apie tai negalvočiau, tai neičiau. Mums treneriams yra patogu pradėti nuo kuklių tikslų, nes po to gali apsišaukti, pralaimėti ir nudegti. Bet žinau, kur einu – einant į rinktinę kitokių tikslų nėra. Juk nebus tikslas pasiekti tik kažkokį pergalių skaičių ar išeiti į kitą etapą. Jeigu jau einame, tai tikslas visada turėtų būti medalis.“

Nuotoliniu būdu iš Rusijos su žurnalistais Lietuvoje bendravęs K. Maksvytis pirmadienį atsidūrė visiškai šalia teroro įvykio, kai Permės universitete užpuolikas ėmė šaudyti.

Pranešama apie mažiausiai 8 žuvusius žmones, dar 19 sužeista.

Lietuvos rinktinės strategas pabrėžė pats besijaučiantis saugiai.

„Teko kavinėje gerti kavą su vienu iš klubo darbuotojų, kurio sūnus tame pačiame universitete dirba dėstytoju, – pasakojo K. Maksvytis. – Pasiskambino, kad bent jų artimieji yra sveiki, vyrauja šiokia tokia panika – nutrauktos pamokos, studijos, nes įvykis neeilinis.

Kol kas yra saugu, čia toks atvejis – labai retas. Dar aiškinasi aplinkybes. Permė – šioks toks užkampis, jeigu vadinant Rusijos mastu. Nors miestas yra milijoninis, tokių įvykių nebūna. Toliau stebėsime šitą situaciją.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na jo

Tas patars kaip kazka pamakaluoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS