Rungtynių didvyriu tapusiam T. Walkupui – komandos ir trenerio liaupsės | Diena.lt

RUNGTYNIŲ DIDVYRIU TAPUSIAM T. WALKUPUI – KOMANDOS IR TRENERIO LIAUPSĖS

„Tai geriausias mano žaidimo momentas per visą karjerą“, - pripažino Thomasas Walkupas, kurio perimtas kamuolys ir reidas po krepšiu, virtęs taškais, nulėmė Kauno „Žalgirio“ pergalę prieš Pirėjo „Olympiakos“ ekipą.

Paprašytas plačiau pakomentuoti lemiamą rungtynių momentą, T. Walkupas paaiškino drąsiai atakavęs kamuolį valdžiusį „Olympiakos“ įžaidėją Kostą Slouką, nes žinojo, kad žalgiriečiai turi vieną pražangą atsargoje ir baudos dar nebūtų metamos.

„Pamaniau, kad jei galiu prasižengti, tai pamėginsiu sužaisti kiečiau. Pajutau, kad ranka paliečiau kamuolį ir nubėgau į ataką. Jaučiau K.Slouko ir Vassilio Spanoulio bandymus sustabdyti, bet prasibroviau po krepšiu ir, laimei, pataikiau“, - aiškino rungtynių didvyris.

T. Walkupui pagyrų negailėjo ir komandos draugai, ir treneris Martinas Schilleris.

„Visi suprantame koks geras Thomasas yra ginantis. Net ir pervargęs jis sugebėjo užspausti varžovą gynyboje“, - sakė Rokas Jokubaitis.

„Jis gynėsi vienas prieš vieną, bandė išmušti kamuolį dešine ranka ir jam pavyko. Kažkuriuo metu atrodė, kad jam nepavyks atsistoti, bet jis tai padarė. Iš nugaros jį vijosi V.Spanoulis, paskui Livio Jeanas-Charlesas bandė blokuoti metimą. Thomasas atsispyrė dešine koja ir atliko sunkų metimą dešine ranka. Aš tai tikrai prisimenu“, - šypsojosi M.Schilleris.

Austras neslėpė, jog T. Walkupo ginklas ir yra gera gynyba.

„Jis yra drausmingas ir darbštus žaidėjas, išpildantis savo užduotis. Puolime jis įžaidėjo pozicijai suteikia jėgos ir ūgio. Koledže jis nebuvo įžaidėjas, todėl jo tobulėjimas yra iš tiesu įdomus.

Po to jis atvyko į Liudvigsburgą ir „Žalgiris“ atliko puikų darbą jį pasikviesdamas. Pakeisti poziciją nėra lengva, tad reikia vertinti jo atliktą darbą, - kalbėjo treneris. - Ir šiaip Thomasas yra praktiškai lietuvis, nes čia gyvena gana ilgai. Jis save jau asocijuoja su klubu ir iš dalies net su visa jūsų šalimi“.

Anot stratego, nors T. Walkupas pabaigoje puikiai sužaidė individualiai, dar iki tų epizodų komanda nusipelnė savo sėkmės, nes pademonstravo charakterį ir grįžo iš duobės.

„Sėkmę reikia užsidirbti darbu. Svarbiausias veiksnys buvo geresnė gynyba antroje mačo dalyje. Žinoma, „Olympiakos“ turėjo pranašumą rungtynių pabaigoje, bet vaikinai išlaikė ramybę, pataikė porą sunkių metimų, o paskui ir Thomasas puikiai sužaidė gynyboje“, - tęsė vairininkas.

Paklaustas, kodėl jo komanda nebestrigo varžovams keičiantis ginamaisiais žaidėjais, nors anksčiau žalgiriečiams kildavo problemų įveikiant tokią sistemą, M.Schilleris atkreipė dėmesį, jog pagrindinis pakeitimas buvo tas, kad krepšininkai dažniau ieškojo laisvesnio žaidėjo baudos aikštelėje, o norint tą padaryti reikia greičiau priimti sprendimus. Todėl žalgiriečiai stengėmės greitai lįsti iš užtvarų.

M.Schilleris gyrė ir įspūdingai antrą dalį sužaidusį ir gerai po krepšiais kovojusį Joffrey Lauvergne. Treneris pažymėjo sėkmingus auklėtinių veiksmus stabdant graikų „mažiukus“ K. Slouką ir V. Spanuolį.

„Po pertraukos mes prisitaikėme prie K. Slouko žaidimo ir jį šiek tiek pristabdėme. Šiek tiek, nes jis yra fantastiškas žaidėjas. Kaip ir V. Spanoulis, kurio tam tikrus veiksmus aikštelėje vadina jo vardu. Tokiu atveju žinai, kad žaidi prieš legendą“, - sakė austras.

Jo žodžiais, nors ir nepademonstravo geriausio žaidimo, Marius Grigonis tinkamai prisitaikė prie situacijos.

„Pamatęs, kad kažkas nesiseka, jis bandė ieškoti sprendimų kitose situacijose. Jis prisitaikė ir puikiai skirstė kamuolį neforsuodamas įvykių“, - aiškino vairininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS