„Rytas“ apsisprendė dėl vyriausiojo trenerio | Diena.lt

„RYTAS“ APSISPRENDĖ DĖL VYRIAUSIOJO TRENERIO

Vilniaus „Ryto“ klubas uždarė vyr. trenerio klausimą. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, sostinės ekipa išreiškė pasitikėjimą iki šiol laikinai paskirtu Giedriumi Žibėnu ir su šiuo specialistu užbaigs šį sezoną.

„Ryto“ klubas šią žinią oficialiai patvirtino antradienį ryte.

„Šis sprendimas davė teigiamą impulsą komandai ir žaidėjai į aikštelę eina kovoti už trenerį, – oficialiame komandos pranešime komentavo sporto direktorius Donatas Zavackas. – Esame laimingi dėl Giedriaus vadovavimo komandai, tikime juo ir naujo trenerio paieškos nebus vykdomos.“

36-erių treneris „Ryto“ vairą perėmė sausio viduryje iš Donaldo Kairio, su kuriuo buvo atsisveikinta po gėdingo iškritimo iš Karaliaus Mindaugo taurės turnyro.

„Ryto“ vadovybė tuo pačiu dar žvalgėsi rinkoje kito specialisto, bet per tą laiką keturias pergales iš tiek pat galimų nuskynęs G. Žibėnas užsitarnavo pasitikėjimą.

Jį sutvirtino paskutinė laimėta akistata su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuris kartu su Utenos „Juventus“ – pagrindiniai varžovai kovoje dėl antrosios vietos LKL reguliariajame sezone.

G. Žibėnui toliau asistuos graikas Georgios Dedas ir iš „Ryto“ dublerių persikėlęs Gustas Maskoliūnas.

G. Žibėnas iki vasarą įvykusio persikėlimo į „Ryto“ štabą du sezonus vyr. treneriu dirbo Indonezijoje, anksčiau šias pareigas užėmė Danijos, Irano ir NKL klubuose.

D. Kairys pasikvietė G. Žibėną į štabą po bendro darbo Lenkijoje, Estijoje ir Lietuvos jaunimo rinktinėje.

„Rytas“ pirmadienį atsisveikino su Keithu Bensonu, kurio trumpalaikė sutartis baigė galioti sausio 31-ąją. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, sostinės ekipa artimiausiu metu ruošiasi papildyti priekinę liniją.

„Ryto“ artimiausios LKL rungtynės laukia sekmadienį Šiauliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS