„Rytas“ tritaškiais užliejo lyderio netekusias „Pieno žvaigždes“ | Diena.lt

„RYTAS“ TRITAŠKIAIS UŽLIEJO LYDERIO NETEKUSIAS „PIENO ŽVAIGŽDES“

  • 0

Nemažai sunkumų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) pastarosiomis savaitėmis turėjęs Vilniaus „Rytas“ (9-5) pagaliau gavo progą atsikvėpti ir pasismaginti. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje 93:72 (24:15, 24:13, 29:21, 16:23) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (5-9) ir iškovojo tik trečiąją pergalę per paskutines septynerias rungtynes.

Vilniečių gretose geriausias karjeros rungtynes LKL sužaidė Deividas Sirvydis.

Stabilumo šio sezono pradžioje stokojęs 19-metis snaiperis šįsyk pataikė pirmus 7 mestus metimus – 4 dvitaškius ir 3 tritaškius. Nors rungtynių pabaigoje vilnietis prametė po tritaškį ir dvitaškį, tai nesutrukdė jam pelnyti 17 taškų ir sužaisti rezultatyviausias karjeros rungtynes.

Įdomu tai, kad vos prieš kelias dienas, antradienį, D.Sirvydis sužaidė sėkmingiausias rungtynes ir Europos taurėje, kai į Bursos „Tofaš“ krepšį pataikė keturis tritaškius ir sumetė 14 taškų.

Rezultatyviau už D.Sirvydį žaidė tik Martynas Echodas, kurio sąskaitoje – 20 taškų.

„Rytas“ taisykles diktuoti pradėjo anksti – jau pirmajame kėlinyje svečių pranašumas pasiekė dviženklę ribą (24:13), o antrajame ketvirtyje skirtumas tapo triuškinančiu – 46:23.

Situacija nepasikeitė ir po ilgosios pertraukos, o savo pranašumą dar kiek išauginęs „Rytas“ vienu metu pirmavo 31 taško skirtumu (88:57). „Pieno žvaigždės“ savo deficitą kiek sušvelnino tik pačioje mačo pabaigoje, kai „Ryto“ gretose jau žaidė ir jaunieji Karolis Giedraitis, Ąžuolas Tubelis bei Marekas Blaževičius.

„Rytas“ šiose rungtynėse vėl žibėjo taikliais tritaškiais – šįsyk sostinės ekipa jų pataikė 14 iš 25 (56 proc.).

„Pieno žvaigždės“: Trevoras Thompsonas 14 (11 atk. kam.), Miha Lapornikas 13, Johnas Gillonas 9.

„Rytas“: Martynas Echodas 20 (9/12 dvit., 24 naud. bal.), Deividas Sirvydis 17 (7/9 metimai), Mindaugas Girdžiūnas 12 (4/5 trit.), Tu Holloway 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS