„Ryte“ – netikėtas sandoris: į Vilnių atvyks naujas krepšininkas | Diena.lt

„RYTE“ – NETIKĖTAS SANDORIS: Į VILNIŲ ATVYKS NAUJAS KREPŠININKAS

  • 0

Vilniaus „Rytas“ sulaukė solidaus papildymo. Klubas oficialiai patvirtino, kad į komandą atvyksta trumpalaikę sutartį sudaręs 29-erių 206 cm ūgio senegalietis Maurice'as Ndouras.

Apie tai, kad sostinės klubas deda didžiules pastangas susigrąžinti aukštaūgį ir yra arti susitarimo, BasketNews skelbė dar penktadienio rytą.

BasketNews žiniomis, opi derybų aplinkybė buvo vizos klausimas. Tai – gerokai sudėtingesnis procesas, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Praėjusį sezoną padėjęs parašą po sutartimi su „Rytu“, M. Ndouras dėl biurokratinių priežasčių prisistatė į Vilnių tik po pustrečios savaitės.

BasketNews šaltiniai teigia, kad M. Ndouras Vilniuje laikinai pavaduos traumuotus aukštaūgius, o po to išvyks į Kinijos komandą Žejango „Golden Bulls“, su kuria jį sieja galiojantis kontraktas.

Nors Kinijos čempionatas startuoja spalio 16-ąją, pirmajame jo rate legionieriai žaisti dar negalės. M. Ndouras turės grįžti į Kiniją gruodį.

„Atsidūrėme tokioje situacijoje, kad traumą patyrė du mūsų priekinės linijos žaidėjai, todėl reikėjo ieškoti naujo sprendimo, – rytasvilnius.lt cituoja klubo sporto direktorių Donatą Zavacką. – Džiaugiamės, kad Maurice’as sutiko sugrįžti į Vilnių šioje sezono stadijoje ir su juo pasirašėme trumpalaikį kontraktą.“

„Ryto“ priekinė linija prakiuro po dviejų traumų: puolėjas Tanneris Leissneris dėl skruostikaulio ir smilkinkaulio lūžių iškrito iš rikiuotės dviem mėnesiams, o dalinį Achilo sausgyslės plyšimą patyręs centras Jarvis Williamsas dar reabilituosis kelis mėnesius.

Maurice Ndour. / fiba.com nuotr.

Vilniečių artimiausią mėnesį laukia trejos labai svarbios rungtynės FIBA Čempionų lygoje: jau spalio 19-ąją su Burgoso „San Pablo Hereda“ ir du mačai su „Bešiktaš“ (lapkričio 2 d. Stambule ir lapkričio 17 d. Vilniuje).

M. Ndouras „Ryto“ marškinėlius pirmą kartą užsivilko praėjusį sezoną. Jis taip pat atvyko į komandą spalio mėnesį, bet po sėkmingo pasirodymo pasinaudojo atvirame kontrakte numatyta sąlyga ir pasirašė pelningą sutartį su „Golden Bulls“.

Kinijoje per 11 mačų M. Ndouras gavo pasireikšti vid. po 20 minučių, įmesdavo 11,2 taško ir sugriebdavo 6,2 atšokusio kamuolio.

2021-2022 m. sezoną M. Ndouras pradėjo be klubo, bet vasaros pabaigoje atstovavo Senegalo rinktinei Afrikos čempionate. Pusfinalyje ir mažajame finale neberungtyniavęs krepšininkas per 15 minučių rinko vid. 4,3 taško ir po 4 atkovotus kamuolius.

Vilniuje aukštaūgis buvo vienas komandos lyderių. Tiek sunkiojo krašto, tiek vidurio puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti M. Ndouras LKL pirmenybėse rinko vid. 17,4 taško, po 6 atkovotus kamuolius ir 20,6 naudingumo balo. Čempionų lygoje jo vidurkis siekė 9,8 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

GALERIJA

  • Maurice Ndour.
K. Kavolėlio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS