„Ryto“ treneris D. Adomaitis: ši pergalė nieko nekeičia | Diena.lt

„RYTO“ TRENERIS D. ADOMAITIS: ŠI PERGALĖ NIEKO NEKEIČIA

Po pergalės pirmosiose Europos taurės (EuroCup) turnyro rungtynėse Vilniaus „Ryto“ krepšinio ekipos treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi brandžiu auklėtinių žaidimu, bet pabrėžė, kad ši pergalė situacijos lentelėje nekeičia.

Pirmojo turo rungtynėse B grupėje antradienį Vilniaus „Ryto“ komanda namuose 92:86 (16:23, 40:21, 16:19, 20:23) įveikė vieną turnyro favoričių Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) ekipą, kuriai atstovauja Mantas Kalnietis.

„Noriu padėkoti žaidėjams už atsidavimą ir gerų idėjų įgyvendinimą puolime. Tas man labiausiai patinka. Prieš rungtynes aptarėme, kad svarbiausi dalykai bus atkovoti kamuoliai. Varžovai yra labai atletiški ir draugiškose rungtynėse dominuodavo po krepšiu. Mums pavyko su tuo susitvarkyti, savo darbą padarė ir perimetro žaidėjai. Tai buvo mūsų geriausios rungtynėms šiame sezone kalbant apie klaidas ir banguotą žaidimą“, - spaudos konferencijoje sakė D. Adomaitis.

Pirmoje rungtynių pusėje „Rytas“ sėkmingai išnaudojo varžovų klaidas, kurių jie darė nemažai.

„Jie atvažiavo kaip favoritai. Žinojome, kad kiekvieną jų klaidą turime su dideliu pasitikėjimu juos bausti. Kitas dalykas - mūsų gynyba. Tam tikrais momentais, kuriuos akcentavome, pavyko sėkmingai apsiginti“, - sakė D. Adomaitis.

„Ryto“ ekipą į priekį vedė 27 taškus surinkęs Eimantas Bendžius.

„Labai smagu dėl Eimanto. Su juo norėjome atakuoti puolime, nes kitoje pusėje varžovai atakavo su O‘Bryantu ir žaisdavo arčiau krepšio. Norėjome, kad jis dirbtų abejose pusėse“, - pridūrė D. Adomaitis.

Vilniaus ekipa fantastiškai sužaidė antrajame kėlinyje, kuriame pelnė net 40 taškų. Sužavėtas šiuo kėliniu liko ir treneris.

„Su tokiu geru pataikymo procentų nepamenu rungtynių, kur per kėlinį pelnytume 40 taškų. Viskas susidėjo į vieną. Paco Cruzas ir E. Bendžius idealiai išsprendė įvairias situacijas, idealiai baudė už jų klaidas. Antroje pusėje varžovai sureagavo ir nebeleido to daryti“, - pridūrė D. Adomaitis.

Šiose rungtynėse nesublizgėjo „Ryto“ australas Cameronas Bairstow, kurį teko kuriam laikui pakeisti ir dėl traumos. Pasak D. Adomaičio, australas pasitempė raumenį ir dėl skausmo galėjo nežaisti, tačiau jis pats veržiasi į aikštę ir taip pakelia bendra komandos dvasią.

„Ryto“ treneris nesijaudino dėl to, kad jo auklėtiniams nepavyko sustabdyti varžovų lyderio Johnny O‘Bryanto, kuris surinko 24 taškus.

„Neįmanoma sustabdyti visų „Lokomotiv“ žaidėjų. Johnny yra NBA lygio žaidėjas, pernai Eurolygoje buvęs vienas savo komandos lyderių“, - pabrėžė D. Adomaitis.

Vilniaus ekipos treneris džiaugėsi solidžiu Dovio Bičkauskio pasirodymu ir nekaltino Deivido Sirvydžio dėl netaiklių tolimų metimų, kurių jis realizavo tik vieną iš šešių. „Metimams situacijas diktavo jų gynyba. Žinojome, kad turėsime metimų iš krašto. Kitose rungtynės jis gali pataikyti 6 iš 6“, - teigė treneris.

Rungtynes Vilniaus „Siemens" arenoje stebėjo gana nedaug sirgalių - mažiau nei 4000.

„Ačiū sirgaliams už palaikymą, tikiuosi, kad kitose rungtynėse jų ateis dar daugiau“, - sakė D. Adomaitis.

Rusijos ekipos treneris Luca Banchi pabrėžė, kad jo ekipai dar trūko susižaidimo, o nesėkmę lėmė antrasis kėlinys.

„Rytas žaidė energingai, o mes rungtynes paleidome antrajame kėlinyje. Mums tai buvo pirmosios oficialios sezono rungtynės ir praleidę 40 taškų per kėlinį, niekad negalėjome sugrįžti. Vėliau nepasinaudojome galimybėmis išlyginti rezultatą“, - komentavo „Lokomotiv-Kuban“ strategas.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais spalio 9 dieną išvykoje su Limožo CSP (Prancūzija) ekipa.

„Dėl lentelės niekas nesikeičia. Tai buvo vienerios rungtynės. Europos taurėje svarbu koncentruoti į namų rungtynes ir mentalitetą - norą laimėti visas rungtynes savo aikštėje“, - pridūrė D. Adomaitis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS