Š. Jasikevičiaus išvykimas prisidėjo prie E. Ulanovo karjeros sprendimo | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIAUS IŠVYKIMAS PRISIDĖJO PRIE E. ULANOVO KARJEROS SPRENDIMO

Edgarui Ulanovui ne vieną vasarą knietėjo pasirinkti legionieriaus kelią, tačiau stabilumas Kauno „Žalgiryje“ jį įtikindavo likti gimtajame mieste. Šią vasarą to stabilumo pamatas susvyravo ir E. Ulanovo situacija pasikeitė.

Kai paaiškėjo, kad Šarūnas Jasikevičius persikelia į „Barcelonos“ komandos ir diriguos jos žaidimui, E. Ulanovas suprato, kad laikas pažįstamą lizdą palikti ir jam.

„Laukiau jo sprendimo, ar jis išeis, ar ne, – penktadienį atvykęs į rinktinės stovyklą Palangoje pripažino E. Ulanovas. – Kai Jasikevičius išėjo, tai prisidėjo prie to, kad palikčiau („Žalgirį“).“

Stovyklos išvakarėse oficialiai paskelbta, kad E. Ulanovas su Stambulo „Fenerbahče“ sudarė dvejų metų sutartį. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, kontrakto vertė – 1,7 mln. eurų.

Piniginis aspektas buvo svarbus, tačiau dar svarbesnis – „Fenerbahče“ vadovų dėmesys ir konkretumas.

E. Ulanovas atskleidė, kad jam skambino naujasis „Fenerbahče“ treneris Igoris Kokoškovas ir parodė dėmesį, kuris padėjo apsispręsti.

„Fenerbahče“ pirmi parodė tokį rimtą susidomėjimą, treneris paskambino, – pasakojo E. Ulanovas. – Viskas ėjo prie konkretumo. Kitos komandos tik šnekėjo, prašė laukti.

Norisi jaustis svarbiam komandoje. Jeigu viskas gerai, tas ir bus.“

Kokie jausmai prieš naują karjeros etapą?

„Baimių nėra, yra tik smalsumas. Nieko nebijau, visada smalsu, – kalbėjo E. Ulanovas. – Galbūt anksčiau tas smalsumas nenugalėdavo, jeigu reikėdavo rinks, bet šiemet jaučiausi pilnai pasiruošęs ir tas knietėjo, ką reiškia būti kitur.“

E. Ulanovas „Žalgiryje“ žaidė nuo 2014 metų ir žaidimas Stambule bus pirmoji jo legionieriaus patirtis.

„Kažkas pasakys, kad tai – didelis žingsnis, kažkas – kad pats laikas. Viską pamatysime, sezono eigoje. Jeigu pasiseks – pasidžiaugsime, jeigu ne – paliūdėsime“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Apskritai E. Ulanovas neabejoja, kad šios vasaros pokyčiai artėjantį sezoną padarts dar įdomesnį.

„Žalgiris“ atsinaujins, prasidės naujas etapas, nauji žaidėjai, naujas treneris, – sakė E. Ulanovas. – Verčiame naują lapą, seksime, kaip bus. Bus velniškai įdomus sezonas. Visi seksime, kaip sekasi Šarui, sekame „Žalgirį“, dar ir Turkija bus įdomesnė.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS