Š. Jasikevičius: gal šiais metais nepateiksime stebuklų, bet reikia laukti | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: GAL ŠIAIS METAIS NEPATEIKSIME STEBUKLŲ, BET REIKIA LAUKTI

Kauno „Žalgiris“ ir vėl neišnaudojo laisvų progų atakuojant iš toli, o po devintojo pralaimėjimo iš eilės apie tai išsiplėsti nusprendė treneris Šarūnas Jasikevičius.

Išvykoje kauniečiai 74:83 turėjo pripažinti Maskvos srities „Chimki“ pranašumą, o šįkart pataikė 5 tritaškius iš 21 (24 proc.). Tuo metu „Chimki“ realizavo 12 tritaškių iš 23 (52 proc.).

„Mintys tokios pačios, kaip ir visą sezoną – aibė šansų pasiimti pergalę ir neišnaudoti šansai. Nesugebame pasiimti to, kas yra mūsų. Kaip visada sakau, už daug ką esu „Žalgiryje“. Esu atsakingas už pasirašomus kontraktus su žaidėjais. Tais žaidėjais tikiu, kai kurių reikia laukti ilgiau. Ir toliau tikėsime, ir toliau lauksime, nes kito kelio nėra.

Reikia jau kalbėti apie nepataikytus metimus. Dabar jau gruodžio mėnuo ir aš apie juos nekalbu, bet tai yra absoliutus košmaras. Meta geri metikai. Nepataikome. Aš netikiu jokiomis blogomis sėkmėmis ir karma. Laisvas turi pataikyti 40 procentų metimų arba daugiau. Mus metimai baudžia visą sezoną. Mes stengiamės,, mėtome, darome kitokias treniruotes. Žinau, kad žaidėjai tikrai eina atskirai mėtyti, bet nepataikome.

Daug aš apie taktikas nekalbėsiu, bet pirmajame kėlinyje gynyboje nepadarėme nieko, ką buvome susitarę. Antrajame kėlinyje gavome ten, kur rizikavo treneris. O visumoje – mes nesame subrendę. Lauksime. Aibę žaidėjų praėjo pro sistemą ir buvo panašūs reikalai. Kito kelio nėra, reikia laukti ir kantriai dirbti. Mes žaidėjais tikime, treniruotėse juos matome geresnius. Trūksta vedlio. Žiauriai trūksta vedlio. Dėl to lemiamais momentais sulūžtume, o tada vedlys galėtų patempti. Mes neturime ką daryti, burtų lazdelės neturime. Turime kantriai toliau stengtis daryti tą patį. Susikuriame šansų laimėti rungtynes, bet nepaimame.

– Kaip buvęs žaidėjas, esate turėjęs tokių sunkių akimirkų ir kaip pereidavote?
– Netikiu psichologijomis. Eini ir mėtai. Jie irgi – eina ir mėto. Tikrai mūsų žaidėjai, beveik esu įsitikinęs, meta daugiau nei kitų komandų krepšininkai, bet reikia pataikyti.

– Iš ko tikitės, kad taptų vedliu?
– Dabar sunku pasakyti. Aš pavardėmis neminėsiu. Ką reikia, pasakau už uždarų durų. Vedlio trūksta, ypač sunkiais momentais.

– Ko reikia, kad Nigelas Hayesas duotų didesnį indėlį?
– Jam reikia pataikyti tritaškį. Arba geresniu procentu.

– Ar Jovičiaus tritaškiai buvo netikėti?
– Nebuvo tokios didelės rizikos.

– Ar viskas gerai yra su KC Riversu, nes atrodė, kad sunkiai juda aikštėje?
– Man atrodo, kad kažkas buvo su nugara, bet jau rungtynių pabaigoje. Jis gerina kondiciją, mes tikrai esame juo patenkinti. Ginasi gerai, baudas padaro gerai. Reikia pataikyti.

– Kaip komanda atlaiko tokią pralaimėjimų seriją?
– Dirba gerai. Vienintelė problema treniruotėse yra tuomet, kai reikia daugiau galvoti, įsisavinti taktiką. Tai logiška, dauguma jų yra jauni. Jie žiauriai stengiasi, dirba. Per pastaruosius du mėnesius apie bent vieną treniruotę nepasakyčiau, kad komanda neatėjo treniruotis. Per treniruotes pataikome.

– Kiek esate patenkintas Landale’o puolimu?
– Gerai. Atrodo, kad galėtų dar geriau. Pabrėžiu, kad mes tikime savo naujokais ir juos matome savo ateityje. Galbūt šiais metais nepateiksime stebuklų, bet reikia laukti. Kito kelio mes neturime. Nėra kažkokių lazdelių. Mes pastaraisiais metais per save perlipdavome 2-3 aukštais. Šiais metais dar neperlipome. Mūsų žaidimas nėra toks ir blogas, reikia tik pataikyti. 

– Kaip jūs vertinate vadovų pasitikėjimą ir po tokios serijos?
– O ką man daugiau galvoti? Ateina kitos rungtynės ir ruošiesi. Esu labai patenkintas žaidėjų atsidavimu, kad jie tikrai eina kovoti. Šiandien irgi atrodė, kad kabinamės į rungtynes, bet ateina laikas, kai tu vienoje vietoje nepataikai, o kitoje pusėje du kartus nepakyli prie Švedo. Gauni. Mes laisvi metami. Jie – nelaisvi. Bet sakau, tokie jau metai. Tai reikia praeiti.

– Jūs kada nors savo krepšininko karjeroje su komanda buvote taip užstrigęs su taiklumu?
– Ne, man tai pirmas sykis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Fanas

Didesnio 'stebuklo ' fanai net nesusapnavo,taip ir toliau su 'Stebuklais' ,Aciu uz pergales su silpnais LKL klubais,nors kokia 'grazi' paguoda,kokie jus 'galingi' pries savus.

taip

Kas bus tas, kuris pasakys, kad karalius nuogas, kaip toje H. K. Anderseno pasakoje? Koks autoritetas pasakys jam tiesiai šviesiai į akis, kad rėkimas, žviegimas, rankų švaistymasis rungtynių metu tik išbalansuoja žaidėjus, juos ne suvienija, bet žiauriai išblaško.

jai

turėtų sąžinės Jasikevičius tai atsistatytų ir suteiktų kitam treneriui dirbti, blogiau nebūtų, nelabai ir aš tikiu, kad tos jo emocijos per rungtynes, kai jis atsiprašant žviegia, kaip skerdžiamas, rodo visokiausias veido ir rankų grimasas, nors kiek padeda, gal dėl to ir nekrenta kamuoliai, kai sportininkai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS