Š. Jasikevičius: galvojau, kad teks žaisti pratęsimą | Diena.lt

Š. JASIKEVIČIUS: GALVOJAU, KAD TEKS ŽAISTI PRATĘSIMĄ

  • 0

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno "Žalgirio" ir Bambergo "Brose Baskets", kurias 75:73 laimėjo kauniečiai, savo nuomones išsakė abiejų komandų strategai.

Šarūnas Jasikevičius (Kauno „Žalgirio“ treneris): „Esame labai laimingi, jog iškovojome pergalę. Šioje grupėje tai padaryti yra sunku. Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Nors ir turėjome pranašumą, tačiau neturime patirties jį išsaugoti ir vėl turėjome kovoti iki galo. Kelis kartus galvojau, kad mes kontroliuojame mačą, tačiau vėl paleisdavome eigą. Svarbiausia yra pergalė. Varžovai puikiai žaidžia komandiškai.. Norėjosi, kad žaistų vienas jų žaidėjas, o ne visi penki. Dėl to Nikos Zisis tiek daug įmetė.

Visą savaitę treniravomės, kad liptume ant lentos. Atkovoti kamuoliai puolime turi būti mūsų stiprybė.

Gal kartais treneris naudoja pernelyg sudėtingą sistemą, todėl Brockui Motumui sunku viską suprasti. Ypač todėl, kad jis Europoje žaidžia pirmąjį sezoną.

Paskutinėje atakoje buvo planas žaisti per Ianą Vougiouką, nes varžovai rungtyniavo su Nicolo Melli. Oponentai prašė minutės pertraukėlės, todėl galėjome į aikštę gražinti Paulių Jankūną.

Galvojau, kad žaisime pratęsimą. Paskutinėje atakoje gynyboje žaidėjai vykdė tai, ką reikalavome, bet Janį Strelnieką paleidome į dešinę, kur yra jo stiprioji pusė.“

Andrea Trinchieri („Brose Baskets“ treneris): „Būtų klaida manyti, kad rungtynių nugalėtoją nulėmė vienas metimas. Mes pralaimėjome, nes varžovai dominavo po krepšiu ir atkovojo 18 kamuolių po mūsų krepšiu. Mūsų sistemoje pramestas metimas nėra klaida. Mes nebuvome pakankamai geri. Jie atkovojo tiek daug kamuolių, jog aš esu nustebęs, kad mes šiose rungtynėse turėjome šansą.  Buvo sunkios rungtynės, turėjome problemų dėl pražangų, bet mes kovomės, todėl turiu tik pasveikinti savo komandą. Padovanojau pergalę Šarūnui Jasikevičiui, jam tokia dovana yra gera.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS